Apple CarPlay maakt zich op voor een kleine revolutie

Nog nooit zagen we zo’n doorgedreven personalisering van het dashboard!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 07 juni 2022
  • Comfort

CarPlay moeten we je niet meer voorstellen, de iOS-versie die Apple speciaal ontwikkelde voor gebruik in de auto. Tot nu toe zorgt het systeem ervoor dat je muziek kan beluisteren, kan bellen en berichten versturen, routes zoeken of nog Siri gebruiken. Maar de Californische ingenieurs gaan nu nog verder! Apple heeft net de volledige vernieuwing van zijn CarPlay service aangekondigd, met een geoptimaliseerde connectiviteit en een betere integratie in de uitrusting en de schermen van het voertuig.

Maar dat is niet alles! Als het voertuig compatibel is en de autobouwer toegang verleent tot de gegevens van het voertuig aan de CarPlay app, kan die het digitale instrumentenpaneel helemaal vervangen door een Apple dashboard. De tellers, meters en de informatie die getoond wordt op het dashboard veranderen volledig van look.

De look die je zelf wil

De bestuurder kan natuurlijk kiezen tussen verschillende designs en weergaveparameters voor de schermen. Zo kan je bijvoorbeeld permanent het weer afficheren, de koers van een aandeel of nog het nieuwst album van je favoriete muziekgroep. Muziekliefhebbers kunnen dankzij CarPlay bovendien genieten van een “immersieve luisterervaring” dankzij een functie die ‘Spatial Audio’ genoemd wordt.

Heel wat autobouwers hebben al de stap gezet naar Apple, en de compatibiliteit bevestigd van de uitrusting die ze in de toekomst zullen monteren met Apple CarPlay iOS 16. Dat is het geval bij Volvo, Polestar, Porsche, Nissan, Renault, Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar, Honda, Ford en Audi. De eerste voertuigen die gebruik zullen maken van deze technologie worden verwacht in 2023!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Apple.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Met een vanafprijs van 16.990 euro behoudt de Dacia Spring zijn titel van goedkoopste elektrische wagen in Europa, en met afstand!

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km