Apple CarPlay maakt zich op voor een kleine revolutie

Nog nooit zagen we zo’n doorgedreven personalisering van het dashboard!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 07 juni 2022
  • Comfort

CarPlay moeten we je niet meer voorstellen, de iOS-versie die Apple speciaal ontwikkelde voor gebruik in de auto. Tot nu toe zorgt het systeem ervoor dat je muziek kan beluisteren, kan bellen en berichten versturen, routes zoeken of nog Siri gebruiken. Maar de Californische ingenieurs gaan nu nog verder! Apple heeft net de volledige vernieuwing van zijn CarPlay service aangekondigd, met een geoptimaliseerde connectiviteit en een betere integratie in de uitrusting en de schermen van het voertuig.

Maar dat is niet alles! Als het voertuig compatibel is en de autobouwer toegang verleent tot de gegevens van het voertuig aan de CarPlay app, kan die het digitale instrumentenpaneel helemaal vervangen door een Apple dashboard. De tellers, meters en de informatie die getoond wordt op het dashboard veranderen volledig van look.

De look die je zelf wil

De bestuurder kan natuurlijk kiezen tussen verschillende designs en weergaveparameters voor de schermen. Zo kan je bijvoorbeeld permanent het weer afficheren, de koers van een aandeel of nog het nieuwst album van je favoriete muziekgroep. Muziekliefhebbers kunnen dankzij CarPlay bovendien genieten van een “immersieve luisterervaring” dankzij een functie die ‘Spatial Audio’ genoemd wordt.

Heel wat autobouwers hebben al de stap gezet naar Apple, en de compatibiliteit bevestigd van de uitrusting die ze in de toekomst zullen monteren met Apple CarPlay iOS 16. Dat is het geval bij Volvo, Polestar, Porsche, Nissan, Renault, Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar, Honda, Ford en Audi. De eerste voertuigen die gebruik zullen maken van deze technologie worden verwacht in 2023!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Apple.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Deze Nissan Skyline GT-R R34 is 1,2 miljoen euro waard!

Deze Nissan Skyline GT-R R34 is 1,2 miljoen euro waard!

Het is echter wel een GT-R R34 die door Paul Walker is aangepast en bestuurd tijdens de opnames van de 4e film in de Fast & Furious-saga.

Zoveel kost de Mercedes EQE SUV

Zoveel kost de Mercedes EQE SUV

De nieuwe SUV-versie van de elektrische Mercedes EQE komt op de markt. Voor welke prijs?

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Het is 1966. Lamborghini maakt furore door de Miura voor te stellen, een futuristische supercar met zijn motor en versnellingsbak centraal achterin. Achter de schermen werkt Ferrari aan een meer traditionele tegenhanger. Dit is het prototype van dit nieuwe model, dat een van de meest iconische Ferrari's aller tijden vooraf ging!

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Het beroemde veilinghuis RM Sotheby's heeft de verkoop aangekondigd van een geheim gehouden privécollectie. De verzameling krijgt de naam 'The Aurora Collection' en omvat 14 wagens die alle records zouden kunnen breken...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km