Deze nieuwe functies van iOS 15 zullen je zeker aanspreken

Apple is de automobilist niet vergeten.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 10 juni 2021
  • Comfort

Op 7 juni onthulde Apple op zijn Worldwide Developpers Conference een reeks nieuwigheden voor zijn mobiele toestellen. En deze keer is de elektronicareus ons als automobilisten niet vergeten.

Zo maakten we kennis met de nieuwe UWB-technologie gelinkt met de Car Key-optie. Je kan al een tijdje je auto openen en starten met je smartphone, maar dat ging via NFC-technologie. Voortaan werkt de techniek ook met UWB (Ultra Wideband), een techniek voor draadloos zenden op korte afstand die veiliger is en waarmee je de auto kan openen en starten zonder je telefoon uit je zak te nemen. Enkel de iPhone 11 en 12 zijn compatibel met deze optie.

Verder liet Apple weten dat de app Wallet met iOS 15 diverse identificatiebewijzen zoals een rijbewijs zal kunnen opslaan.

Apple Maps vernieuwd

De reus uit Cupertino moest dringen een antwoord vinden op de pletwalsen van Waze en Google Maps. Daarom zijn voor Apple Maps nieuwe weergave- en verkenningsmodi ontwikkeld, met vooral nieuwe kleuren voor wegen, een verbeterde nachtmodus, toeristische routes met augmented reality en een navigatie in 3D. Alles is uiteraard compatibel met Apple CarPlay.

Dankzij meldingen kan Apple Maps voortaan bovendien aanpassingen doorvoeren aan de uitgestippelde route of je verwittigen wanneer je moet vertrekken om te vermijden dat je te laat op je afspraak aankomt.

Al deze nieuwe mogelijkheden komen in één klap op de markt met de uitrol van besturingssysteem iOS 15, dat voor deze herfst gepland is. Voor de optie Car Key heeft Apple aangekondigd dat de digitale autosleutel tegen het eind van het jaar beschikbaar zal zijn in de modellen van autobouwers die ervoor gekozen hebben om deze functie op te nemen.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Apple Inc..

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Met een vanafprijs van 16.990 euro behoudt de Dacia Spring zijn titel van goedkoopste elektrische wagen in Europa, en met afstand!

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km