Een bijzonder zeldzame Ferrari Testarossa Spider is te koop!

Zeldzaam omdat het merk met het steigerende paard als logo nooit een dakloze versie verkocht van zijn supercar!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 31 oktober 2022
  • Aankoop

De Testarossa was de absolute top in het Ferrari-gamma in de jaren '80 en '90! Een supercar die een 5-liter V12-motor met meer dan 400 pk onder de motorkap kreeg en een top van bijna 300 km/u kan halen! Helaas voor cabrioliefhebbers bracht het merk met het steigerende paard in zijn logo nooit een cabrioversie op de markt....  Zeer zeldzaam 

Er is één, ja, slechts één Testarossa Spider gebouwd door Ferrari. Een uniek exemplaar op maat gemaakt voor Gianni Agnelli, die toen aan het hoofd stond van het Fiat-concern. De auto waar je naar kijkt is echter niet die van de 'Avvocato', zoals Agnelli genoemd werd. Het is wel één van de zeer weinige coupés die door Pininfarina zijn omgebouwd tot cabrio! Enkele miljoenen euro's! 

Niet alleen is deze auto ongelooflijk zeldzaam, hij verkeert ook in een onberispelijke staat. Sinds de levering in 1990 kwamen er slechts 415 km bij op de teller! Bovendien is de wagen net voor een bedrag van €177.000 gerestaureerd! Een peulschil vergeleken met de schatting van RM Sotheby's voor de verkoop op 5 november: tussen de 1,6 en 2,1 miljoen euro!
Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: RM Sotheby’s.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km