Green Zone: wanneer de hybrides van Kia elektrisch worden

Kia maakte van de vernieuwing van zijn Niro gebruik om de hybride versies te voorzien van een praktische ‘green zone’ functie. Maar wat is dat precies?

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 01 augustus 2022
  • Ecologisch

Een hybride auto dwingen om 100% elektrisch te rijden, is niet nieuw. Bij de meeste modellen hoef je alleen maar op de juiste knop te drukken en klaar is kees. Maar Kia gaat nog een stap verder met zijn 'green zone' functie. We vertellen je alles wat je daarover moet weten.

Wat is het?

Het principe achter deze functie is dat de hybride en plug-in hybride uitvoeringen van de Niro enkel hun elektrische aandrijving gebruiken in een bepaalde zone. Deze gebieden worden bepaald door het navigatiesysteem, de rijgewoonten, de overheid of de gebruiker zelf.

Op basis van van rijgewoonten of bepaalde locaties

In de praktijk gebruikt de auto alleen zijn batterij om te rijden in de buurt van een school of ziekenhuis bijvoorbeeld. Het systeem is ook in staat om bepaalde gewoonten te herkennen. Als je bij vertrek en thuiskomst systematisch overschakelt naar de elektrische modus, onthoudt de auto dat en schakelt vanzelf over zonder dat je daarvoor op een knop hoeft te drukken. Praktisch.

Door de autoriteiten of de bestuurder bepaald

De Niro kan ook overschakelen naar 100% elektrisch rijden in specifieke, door de autoriteiten bepaalde gebieden, zoals een historisch stadscentrum of een lage-emissiezone. Tenslotte kan de bestuurder deze 'green zone' ook zelf instellen in het infotainmentsysteem van de auto.

 

Altijd voldoende opgeladen! 

Allemaal goed en wel, maar lopen we niet het risico in deze zones aan te komen met een lege batterij? Neen! Eenmaal geactiveerd, beheert deze modus voortdurend de resterende lading om voldoende elektrisch rijbereik te behouden. Hij gebruikt de GPS en laadt, als de auto 1 km van een ‘green zone’ verwijderd is, de batterij op met behulp van de verbrandingsmotor, zodat de rest van de reis in 100% elektrische modus afgelegd kan worden.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Kia Niro? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Kia Niro-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Met een vanafprijs van 16.990 euro behoudt de Dacia Spring zijn titel van goedkoopste elektrische wagen in Europa, en met afstand!

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km