Moveasy: de mobiliteit van de toekomst… vandaag al

Europ Assistance Belgium en Mobly lanceren het platform Moveasy, een mobiliteitsdienst die heel eenvoudig toegang geeft tot een hele resem alternatieve vervoermiddelen vanuit één enkele app.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 14 september 2020
  • Comfort

Uit een samenwerking tussen Europ Assistance Belgium en Mobly is Moveasy ontstaan, een app waarmee gebruikers zich gemakkelijk kunnen verplaatsen met een vooraf gedefinieerd virtueel budget en tijdens een bepaalde periode. Moveayse biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om op weg te gaan met de NMBS en De Lijn, maar ook met een elektrische step, een huurfiets of een taxi, allemaal met behulp van één app.

Moveasy: de mobiliteit van de toekomst… vandaag al

“Moveasy komt tegemoet aan de vraag naar een divers palet aan mogelijkheden om je te verplaatsen”, zegt Hans De Mondt, CEO bij Mobly. “Ga je uit eten of aperitieven bij vrienden? Dan kies je simpelweg voor het openbaar vervoer. Is het buiten lekker weer? Dan neem je een step of fiets. Moet je wat meezeulen of reist ook een iets minder mobiel familielid mee? Dan is een taxi de ideale oplossing. Moveasy biedt al deze verschillende vervoermiddelen aan op één platform.”

De NMBS, De Lijn en de deelfietsen van Mobit in Vlaanderen zijn standaard in het platform geïntegreerd. Je kan vervoersbewijzen kopen met een paar kliks en ze betalen via je virtuele budget, zonder enige meerprijs. De app Moveasy geeft ook toegang tot partnerdiensten: MIVB, TEC, Uber, Taxis Verts, elektrische steps van Lime enzovoort.

Moveasy: de mobiliteit van de toekomst… vandaag al

Bovendien integreert Europ Assistance Belgium de Moveasy-app voortaan in zijn bijstandsproducten. “Globaal genomen stellen wij jaarlijks meer dan 10.000 vervangwagens ter beschikking van onze klanten, goed voor een totaal van meer dan 56.000 dagen”, zegt Fernando Diaz, CEO bij Europ Assistance Belgium. “We merkten echter dat een auto niet altijd de ideale manier is om je tijdelijk mee te verplaatsen. Daarom bieden we onze klanten via Moveasy een alternatief aan bij immobilisatie: “Mobility Budget”. Hierbij krijgen geïmmobiliseerde klanten voortaan de keuze om zich te verplaatsen met de vervoermiddelen die via het platform worden aangeboden tot hun auto weer beschikbaar is.”

Voor meer informatie: Moveasy

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Zoveel kost de nieuwe Dacia Spring

Met een vanafprijs van 16.990 euro behoudt de Dacia Spring zijn titel van goedkoopste elektrische wagen in Europa, en met afstand!

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km