Nissan wil autodieven ontmoedigen

De Japanse constructeur lanceert een nieuw bewakings- en volgsysteem.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 28 maart 2024
  • Veiligheid

We zijn intussen al ver verwijderd van het stuurslot om je auto te beveiligen. De technologie van vandaag levert namelijk zeer effectieve afschrikkings- en bewakingssystemen op om autodiefstal tegen te gaan. Tegenwoordig zouden sommige modellen zelfs zo moeilijk zijn om te stelen, dat ze actief worden vermeden door autodieven.

Nissan zou zich graag bij dit rijtje aansluiten met een nieuwe technologie die het binnenshuis heeft ontwikkeld. Het heet Stolen Vehicle Monitoring en wordt aangeboden als optie op de nieuwe Qashqai, X-Trail en de elektrische Ariya.

Hoe werkt het?

Het Stolen Vehicle Monitoring-systeem zit rechtstreeks ingebouwd in de NissanConnect Services-app en maakt het mogelijk om gestolen wagens te volgen en te lokaliseren dankzij de ingebouwde GPS. Sterker nog: zodra de locatie is bepaald, is de technologie van Nissan in staat om de politie te verwittigen in samenwerking met de telefoondienst van het land waarin de gestolen wagen zich bevindt. Het is zelfs mogelijk om vanop afstand het contact uit te schakelen en de wagen onbruikbaar te maken!

Heb je een compatibele wagen, dan kan je de dienst activeren voor een jaarlijkse abonnementskost van 99 euro. Dit contract kan volledig online worden afgesloten via de NissanConnect Services-app. Stolen Vehicle Monitoring werkt 24 uur op 24, 7 dagen op 7 en maakt gebruik van een apart callcenter, biedt de mogelijkheid om direct een melding te krijgen als je wagen wordt verplaatst en livetracking van de positie van de wagen. Op de Ariya is het ook mogelijk om de laadstatus en de temperatuur aan boord van de wagen te controleren via de app, wat ook al mogelijk is bij veel andere constructeurs.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Nissan.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km