Opgepast als je naar de bergen trekt dit weekend

De Franse verkeersdrukteorganisatie ‘Bison Futé’ kondigt een rood weekend aan voor wie naar daar vertrekt…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 16 februari 2023
  • Comfort

Het carnavals-, sport- of ontspanningsverlof (afhankelijk van het Belgische Gewest waarin je woont) nadert met rasse schreden, want dit weekend is het zover! En een aantal onder jullie maken waarschijnlijk van dat verlof gebruik om naar de bergen te trekken om er te genieten van de sneeuw. Maar naast winterbanden en een goede reisbijstandsverzekering zal je daarvoor waarschijnlijk ook het nodige geduld moeten hebben...

Code rood

Bison Futé is immers niet echt optimistisch. En niet zonder reden, want alle Fransen en ook de Nederlanders hebben vakantie! Hoewel het vrijdag nog eerder rustig zou zijn wat de files betreft, kan hetzelfde niet gezegd worden over het weekend… Zaterdag geldt immers code rood voor wie naar het Oosten van Frankrijk vertrekt.

Het advies van Bison Futé

Om de verkeershinder zoveel mogelijk te vermijden, raadt de Franse organisatie aan om rekening te houden met enkele tips: zorg dat je voor 10u de regio Île-de-France voorbij bent, vermijd de A6 tussen Nemours en Beaune van 7u tot 13u en tenslotte de A43 tussen Lyon en Chambéry van 9u tot 14u. Anders gezegd: je rijdt beter ‘s nachts of stelt je vertrek uit tot de late voormiddag… of je hebt een stevige dosis geduld.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

De Citroën C15 is het onwaarschijnlijke verhaal van een hardwerkende bestelwagen die de mascotte werd bij hipsters! Deze onwaarschijnlijke reputatie heeft hem een gestage stijging in populariteit opgeleverd! Ben je op zoek naar een trendy, retro bestelwagen voor een lage prijs? Zoek dan niet verder, maar haast je!

Ineos opent zijn eerste showroom in België

Ineos opent zijn eerste showroom in België

Het is officieel: Hedin Automotive heeft de eerste Ineos-showroom in België geopend. Voor 4x4-liefhebbers is dit nu de centrale plaats om de Grenadier te bewonderen en eventueel te bestellen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 28.490
2021
31.314 km