Te koop: de wildste Mercedes-AMG van de jaren 80!

Deze beestachtige Mercedes is zonder twijfel één van de meest gewaagde machines van de beroemde tuner. Exemplaren in een mooie staat kunnen honderdduizenden euro’s waard zijn!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 09 december 2022
  • Aankoop

AMG, dat in 1967 opgericht werd door twee voormalige ingenieurs van Mercedes-Benz, werd al snel befaamd omdat het grote motoren wist in te planten in compact chassis. In de loop der jaren werd de samenwerking met Mercedes hechter en het atelier kreeg al snel een solide reputatie als tuner die de wensen van rijke klanten in vervulling liet gaan.

Een beperkte productie...

Deze 560 SEC 6.0 'Wide Body' is zeker één van AMG's beroemdste en 'zotste' creaties. De kost van de combinaties van de 6-liter motor met de Wide Body, opgeteld bij de prijs van een gloednieuwe SEC coupé, maakten deze auto tot één van de duurste bolides van zijn tijd! De productie was dan ook zeer beperkt, en de meeste aangepaste auto's kregen alleen de esthetische attributen...

Dubbel zoveel koppel!

Deze Mercedes 560 SEC werd nieuw geleverd aan het hoofdkwartier van AMG in Affalterbach, Duitsland, waarna hij een grondige transformatie onderging, voor een bedrag van meer dan $170.000! Die prijs omvatte de motor die werd opgeboord tot 6 liter en voorzien van een agressievere kleptiming, een uitlaat met minder tegendruk en een herziene luchtinlaat, samen goed voor 385 pk en tweemaal zoveel koppel aan meer gematigde toerentallen. Ook de versnellingsbak en de ophanging werden grondige aangepast om het extra vermogen aan te kunnen.

Met minder dan 25.000 km op de teller en in absoluut uitstekende staat wordt deze uiterst zeldzame Mercedes-AMG uit 1987 aangeboden op de veiling van RM Sotheby's in Miami. De prijs van deze wilde bruut wordt geschat op ongeveer 250.000 dollar…


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: RM Sotheby's.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

Koopje van het moment: Citroën C15, een ultra hippe bestelwagen voor een lage prijs!

De Citroën C15 is het onwaarschijnlijke verhaal van een hardwerkende bestelwagen die de mascotte werd bij hipsters! Deze onwaarschijnlijke reputatie heeft hem een gestage stijging in populariteit opgeleverd! Ben je op zoek naar een trendy, retro bestelwagen voor een lage prijs? Zoek dan niet verder, maar haast je!

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km