Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 maart 2023
  • Buitenland

Tesla heeft een nieuw soort testcentrum geopend in Örebro, in Zweden. Er is namelijk helemaal geen personeel ter plaatse! Geen dealers meer waar je een afspraak moet maken en vervolgens een eindeloze presentatie krijgt van alle onbenullige functies van de wagen. Enkel de Model S, 3, X en Y zijn aanwezig en je kan gewoon instappen en wegwezen.

Simpele procedure

De procedure om een van de modellen te testen, is vrij simpel. Je moet eerst en vooral een tijdslot reserveren op de website van het merk. Eenmaal ter plaatse bel je naar een specifiek nummer om de auto te ontgrendelen en om een snelle presentatie te krijgen. Vervolgens gaat de testrit van start en moet de auto binnen het halfuur teruggebracht worden naar het startpunt.


Goed of slecht idee?

Wil je meer informatie na de testrit? Er is geen personeel aanwezig ter plaatse, dus je moet opnieuw contact opnemen met het merk via de website of via telefoon. Natuurlijk is er nog een beetje personeel nodig om de auto’s te wassen, op te laden en te onderhouden indien nodig. Maar is het wel een goed idee? In ieder geval past dit soort contactloos testcentrum perfect binnen de trend van online verkoop die steeds meer opkomt binnen de autosector.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Tesla? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Tesla-zoekertjes nu hier:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Fisker Ocean: ook €20.000 goedkoper in Europa

Er zijn al Fisker Ocean Extremes uit stock verkrijgbaar vanaf 43.590 euro, maar is die aanbieding het risico waard?

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km