Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

België, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden openen ook een aantal van hun Superchargers voor alle elektrische voertuigen!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 18 mei 2022
  • Comfort


De golf zet zich voort! Na Frankrijk, Nederland en Noorwegen is het nu de beurt aan België om zijn Superchargers toegankelijk te maken voor alle elektrische voertuigen, zelfs zij die niet gebouwd werden door de Amerikaanse autobouwer. Allemaal? Jammer genoeg niet… Slechts 9 ervan hebben hun laadpalen geopend voor alle bestuurders van elektrische voertuigen. 

De lijst van Superchargers die ook toegankelijk zijn voor ‘niet-Tesla’s’ kan geraadpleegd worden via de interactieve kaart van het merk:

Van Zweden naar Spanje 

En België is niet het enige land dat van deze opening profiteert. Ook in Engeland, Spanje, Zweden en Oostenrijk wordt het netwerk opengesteld voor alle gebruikers van elektrische auto's. Maar net als in België zal niet de hele Supercharger-park van het Amerikaanse merk toegankelijk zijn, maar slechts een deel ervan, ook nu weer om "de gebruikerservaring te evalueren, het gebruik op te volgen en de feedback van de gebruikers te analyseren".

Wil je ervan gebruikmaken? 

Als je wil inpluggen zonder dat je met een Tesla rijdt, volg dan deze handleiding. Het enige wat je met doen is:

  • De Tesla app downloaden, een account aanmaken en je bankgegevens invoeren
  • Kies in de app het eerste vakje "Charge a non-Tesla vehicle" om de locatie van beschikbare opladers te zien.
  • Steek ter plaatse de stekker in de laadpoort van je auto, kies de specifieke oplader in de app en druk op "Start Charging".
  • Om de oplaadsessie te beëindigen, klik je gewoon op "Stop charging".

Voorzorgsmaatregelen

Opgepast, dit programma is nog in de testfase, dus het is mogelijk dat je elektrische auto wat communicatieproblemen heeft met de Tesla-server... Voor je op één van deze open Superchargers rekent, moet je misschien toch checken of het opladen wel begint in ons land...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dacia: meer standaard veiligheidsuitrusting dankzij EU

Dacia: meer standaard veiligheidsuitrusting dankzij EU

De Dacia Sandero en Jogger krijgen meer standaard veiligheidsuitrusting dankzij de GSR II-regelgeving van de EU. Dit is wat er allemaal verandert.

Nieuwe nomenclatuur Volvo: zo is het gamma opgebouwd (2024)

Nieuwe nomenclatuur Volvo: zo is het gamma opgebouwd (2024)

Zeg niet langer Recharge, Volvo heeft besloten zijn elektrische modellen voortaan allemaal een ‘E’ te geven, terwijl de plug-inhybrides terug naar hun oude naam gaan. En er zijn ook upgrades voor de voormalige (X)C40 Twin Motor.

Dit is de Belgische prijs van de Ford Kuga 2024

Dit is de Belgische prijs van de Ford Kuga 2024

De prijslijst van de Ford Kuga facelift, met standaard Sync 4 en een XXL-aanraakscherm, is bekend. Het goedkoopste model kost 38.705 euro in België.

Zoveel kost de McLaren Artura Spider

Zoveel kost de McLaren Artura Spider

De McLaren Artura cabrio kost ongeveer 25.000 euro meer dan de coupé, maar is ook 20 pk krachtiger!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km