Zoveel kosten de modellen van BYD in België

De eerste BYD-garage van ons land is geopend en er zijn prijskaartjes gekleefd op de drie eerste modellen van het merk.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 20 oktober 2022
  • Aankoop

Afgelopen zomer konden we kennismaken met de drie modellen die het Chinese merk ‘Build Your Dreams’ (BYD) in Europa op de markt brengt: de Atto 3 hatchback, de Han berline en de Tang SUV. Toen waren het nog geruchten, maar ondertussen is het bevestigd: het is Toyota- en Lexus-invoerder Inchcape die zal instaan voor de verdeling van het wereldwijde succesmerk in ons land. Ook de prijzen voor de Belgische markt zijn ondertussen bekend.

Geen prijsbreker, wel meteen leverbaar

Bij de Europese voorstelling van BYD werd ons al op het hart gedrukt dat het merk wilde overtuigen met zijn technologie, eerder dan met een bodemprijs. En dat wordt bevestigd met de Belgische prijszetting. Zo kost de C-segment SUV Atto 3, waarvan BYD een bestelling binnen haalde van niet minder dan 100.000 stuks, je € 45.990. Daarmee vat hij qua prijs post in de middenmoot van zijn categorie, maar zeker niet als prijsbreker. Daarvoor moet je eerder bij landgenoot MG zijn. Wel belooft het merk een ‘full option’ basisuitrusting, waardoor je waarschijnlijk niet al te veel bovenop de catalogusprijs kwijt bent.


De Han en de Tang, de eerste een berline en de laatste een SUV, maar beiden in het E-segment, krijgen identiek dezelfde prijs: € 71.390. Voor dat geld heb je ook best al wat keuze uit concurrenten van verschillend allooi. Maar ook hier belooft BYD een complete basisuitrusting. Nog een sterk argument in tijden waarin wachttijden voor nieuwe wagens sterk oplopen tot vaak meer dan een jaar: de BYD’s zullen uit stock leverbaar zijn!

3 dealers, 9 servicepunten

De eerste Belgische BYD-dealer heeft ondertussen de deuren geopend in Zaventem, maar later dit jaar volgen nog twee verkooppunten: één in Antwerpen en één in Gent. Allen zijn ze eigendom van Inchcape zelf, dat wil inzetten op de fysieke verkoop, al komt er op termijn waarschijnlijk wel een online luik. Veel meer verkooppunten lijken er op het eerste gezicht niet gepland, maar er komen op termijn wel 9 servicepunten verspreid over het land, zodat BYD-klanten niet noodzakelijk ver hoeven te reizen voor (beperkt) onderhoud of herstellingen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: BYD.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit is de Belgische prijs van de Ford Kuga 2024

Dit is de Belgische prijs van de Ford Kuga 2024

De prijslijst van de Ford Kuga facelift, met standaard Sync 4 en een XXL-aanraakscherm, is bekend. Het goedkoopste model kost 38.705 euro in België.

Dit is de Belgische prijs van de Renault Rafale

Dit is de Belgische prijs van de Renault Rafale

De Renault Rafale is voorlopig enkel beschikbaar als E-Tech Full Hybrid met 200 pk en heeft een Belgische vanafprijs van 44.000 euro als Techno.

Dacia: meer standaard veiligheidsuitrusting dankzij EU

Dacia: meer standaard veiligheidsuitrusting dankzij EU

De Dacia Sandero en Jogger krijgen meer standaard veiligheidsuitrusting dankzij de GSR II-regelgeving van de EU. Dit is wat er allemaal verandert.

Nieuwe nomenclatuur Volvo: zo is het gamma opgebouwd (2024)

Nieuwe nomenclatuur Volvo: zo is het gamma opgebouwd (2024)

Zeg niet langer Recharge, Volvo heeft besloten zijn elektrische modellen voortaan allemaal een ‘E’ te geven, terwijl de plug-inhybrides terug naar hun oude naam gaan. En er zijn ook upgrades voor de voormalige (X)C40 Twin Motor.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km