Zoveel kosten de modellen van BYD in België

De eerste BYD-garage van ons land is geopend en er zijn prijskaartjes gekleefd op de drie eerste modellen van het merk.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 20 oktober 2022
  • Aankoop

Afgelopen zomer konden we kennismaken met de drie modellen die het Chinese merk ‘Build Your Dreams’ (BYD) in Europa op de markt brengt: de Atto 3 hatchback, de Han berline en de Tang SUV. Toen waren het nog geruchten, maar ondertussen is het bevestigd: het is Toyota- en Lexus-invoerder Inchcape die zal instaan voor de verdeling van het wereldwijde succesmerk in ons land. Ook de prijzen voor de Belgische markt zijn ondertussen bekend.

Geen prijsbreker, wel meteen leverbaar

Bij de Europese voorstelling van BYD werd ons al op het hart gedrukt dat het merk wilde overtuigen met zijn technologie, eerder dan met een bodemprijs. En dat wordt bevestigd met de Belgische prijszetting. Zo kost de C-segment SUV Atto 3, waarvan BYD een bestelling binnen haalde van niet minder dan 100.000 stuks, je € 45.990. Daarmee vat hij qua prijs post in de middenmoot van zijn categorie, maar zeker niet als prijsbreker. Daarvoor moet je eerder bij landgenoot MG zijn. Wel belooft het merk een ‘full option’ basisuitrusting, waardoor je waarschijnlijk niet al te veel bovenop de catalogusprijs kwijt bent.


De Han en de Tang, de eerste een berline en de laatste een SUV, maar beiden in het E-segment, krijgen identiek dezelfde prijs: € 71.390. Voor dat geld heb je ook best al wat keuze uit concurrenten van verschillend allooi. Maar ook hier belooft BYD een complete basisuitrusting. Nog een sterk argument in tijden waarin wachttijden voor nieuwe wagens sterk oplopen tot vaak meer dan een jaar: de BYD’s zullen uit stock leverbaar zijn!

3 dealers, 9 servicepunten

De eerste Belgische BYD-dealer heeft ondertussen de deuren geopend in Zaventem, maar later dit jaar volgen nog twee verkooppunten: één in Antwerpen en één in Gent. Allen zijn ze eigendom van Inchcape zelf, dat wil inzetten op de fysieke verkoop, al komt er op termijn waarschijnlijk wel een online luik. Veel meer verkooppunten lijken er op het eerste gezicht niet gepland, maar er komen op termijn wel 9 servicepunten verspreid over het land, zodat BYD-klanten niet noodzakelijk ver hoeven te reizen voor (beperkt) onderhoud of herstellingen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: BYD.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla heeft de prijs van beide varianten van de Model 3 Highland met 4.000 euro verlaagd, en de Long Range krijgt een nieuwe naam.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km