Zoveel kosten de modellen van BYD in België

De eerste BYD-garage van ons land is geopend en er zijn prijskaartjes gekleefd op de drie eerste modellen van het merk.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 20 oktober 2022
  • Aankoop
  • 17.901 weergaven

Afgelopen zomer konden we kennismaken met de drie modellen die het Chinese merk ‘Build Your Dreams’ (BYD) in Europa op de markt brengt: de Atto 3 hatchback, de Han berline en de Tang SUV. Toen waren het nog geruchten, maar ondertussen is het bevestigd: het is Toyota- en Lexus-invoerder Inchcape die zal instaan voor de verdeling van het wereldwijde succesmerk in ons land. Ook de prijzen voor de Belgische markt zijn ondertussen bekend.

Geen prijsbreker, wel meteen leverbaar

Bij de Europese voorstelling van BYD werd ons al op het hart gedrukt dat het merk wilde overtuigen met zijn technologie, eerder dan met een bodemprijs. En dat wordt bevestigd met de Belgische prijszetting. Zo kost de C-segment SUV Atto 3, waarvan BYD een bestelling binnen haalde van niet minder dan 100.000 stuks, je € 45.990. Daarmee vat hij qua prijs post in de middenmoot van zijn categorie, maar zeker niet als prijsbreker. Daarvoor moet je eerder bij landgenoot MG zijn. Wel belooft het merk een ‘full option’ basisuitrusting, waardoor je waarschijnlijk niet al te veel bovenop de catalogusprijs kwijt bent.


De Han en de Tang, de eerste een berline en de laatste een SUV, maar beiden in het E-segment, krijgen identiek dezelfde prijs: € 71.390. Voor dat geld heb je ook best al wat keuze uit concurrenten van verschillend allooi. Maar ook hier belooft BYD een complete basisuitrusting. Nog een sterk argument in tijden waarin wachttijden voor nieuwe wagens sterk oplopen tot vaak meer dan een jaar: de BYD’s zullen uit stock leverbaar zijn!

3 dealers, 9 servicepunten

De eerste Belgische BYD-dealer heeft ondertussen de deuren geopend in Zaventem, maar later dit jaar volgen nog twee verkooppunten: één in Antwerpen en één in Gent. Allen zijn ze eigendom van Inchcape zelf, dat wil inzetten op de fysieke verkoop, al komt er op termijn waarschijnlijk wel een online luik. Veel meer verkooppunten lijken er op het eerste gezicht niet gepland, maar er komen op termijn wel 9 servicepunten verspreid over het land, zodat BYD-klanten niet noodzakelijk ver hoeven te reizen voor (beperkt) onderhoud of herstellingen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: BYD.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
De meest ecologische nieuwe auto van 2022 is ‘Made in China’

De meest ecologische nieuwe auto van 2022 is ‘Made in China’

Dat is de conclusie van Green NCAP, dat de Dacia Spring uitroept tot winnaar van de tests van het afgelopen jaar.

Koopje: Rolls-Royce Silver Spirit, een authentieke Rolls voor minder dan € 25.000!

Koopje: Rolls-Royce Silver Spirit, een authentieke Rolls voor minder dan € 25.000!

Een Rolls voor de prijs van een hatchback, lijkt je dat wel iets? Dan stellen we je de Rolls-Royce Silver Spirit voor, een icoon uit de jaren ‘80.

Te koop: de Elan Plus 2 van Lotus-stichter Colin Chapman

Te koop: de Elan Plus 2 van Lotus-stichter Colin Chapman

Een kans om tegen een betaalbare prijs een stuk Lotus-geschiedenis in handen te krijgen.

Recordprijs voor de perfecte Ford Sierra Cosworth RS500?

Recordprijs voor de perfecte Ford Sierra Cosworth RS500?

Het iconische model heeft amper 5.192 mijl op de teller. Je zal er wel wat centen voor over moeten hebben…

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km