Toekomstige Skoda Superb en Kodiaq opnieuw getoond

Hoewel we dachten al quasi alles te weten over de volgende generatie Kodiaq en Superb, heeft Skoda toch nog een nieuwe reeks foto's en informatie gedeeld over beide modellen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 20 september 2023
  • Toekomst

We moeten nog maar een paar weken wachten op de officiële presentatie van de volgende generatie Skoda Superb en Kodiaq. Iets waaraan het Tsjechische merk ons nog maar eens aan herinnert door nieuwe foto's te delen van beide modellen. Beelden die zijn gemaakt in de extreme kou van de Noordpoolcirkel en in de verschroeiende hitte van de Spaanse, Afrikaanse en Arizonaanse woestijnen.

Weten we nog niet alles?

Dat gezegd zijnde, zal er afgezien van hun uiterlijk niet meer veel overschieten om te onthullen tijdens de officiële voorstelling. We weten al hoe groot beide modellen worden aan de buiten- en binnenkant, hoe hun dashboard eruitziet en zelfs de motorisaties van beide modellen zijn al bekend! Motoren die de Tsjechische SUV en berline delen met de nieuwe Volkswagen Tiguan en Passat, al wordt de batterij van de Superb en Kodiaq 25,7 kWh groot, tegenover 19,7 kWh in de Duitse modellen. Kortom: Skoda heeft al zo goed als alles onthuld.


Nog enkele weken geduld

Ondanks al deze reeds bekende info, is Skoda er toch nog in geslaagd om iets nieuws te vertellen over de twee toekomstige modellen. De constructeur verkondigt namelijk dat er extra aandacht is gegaan naar de bouwkwaliteit (logisch) en naar het sleepvermogen van beide modellen. Afspraak over enkele weken om eindelijk het koetswerk in vol ornaat te kunnen aanschouwen, tenzij Skoda in de tussentijd nog wat heeft te vertellen...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat maakt zich op voor een grootschalig modellenoffensief en geeft al een kleine vooruitblik aan de hand van 5 verschillende conceptcars, allemaal met wat Panda-DNA.

Dit is de auto van het jaar 2024!

Dit is de auto van het jaar 2024!

De Renault Scénic E-Tech haalt het van de BYD Seal, BMW 5 Reeks, Kia EV9, Peugeot (e-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

De compacte Jeep krijgt vierwielaandrijving in combinatie met de Mild Hybrid 48V-technologie van Stellantis.

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

De MG3 krijgt een nieuw gezicht en wordt nu in heel Europa verkocht met een hybride aandrijflijn van 143 kW (194 pk) en 425 Nm, maar dat is nog niet alles...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 53.990
2019
105.433 km