Toyota GR Yaris: de remake is hier!

Het geniale Japanse bommetje is terug met 19 pk en 30 Nm extra, naast een nieuwe, optionele en bijzondere automatische versnellingsbak.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 januari 2024
  • Lancering

We hebben er vol ongeduld op gewacht, en nu is hij er: de Toyota GR Yaris is terug! Naast aanpassingen aan het exterieur om de aerodynamica, de koeling van zijn aandrijflijn en ook zijn repareerbaarheid te verbeteren, heeft zijn 1,6 liter-driecilinder turbo ook aan vermogen gewonnen! De cavalerie neemt namelijk toe van 192 kW (261 pk) en 360 Nm naar 206 kW (280 pk) en 390 Nm!Unieke automaat voor de Toyota GR Yaris

Dit toegenomen vermogen wordt nog steeds onder de vier wielen verdeeld via een manuele zesversnellingsbak, maar dat is niet meer de enige optie. De GR Yaris is voortaan namelijk ook beschikbaar met een optionele DAT-versnellingsbak (Direct Automatic Transmission) met 8 versnellingen, die bliksemsnelle schakeltijden belooft. Toyota heeft zelfs de manuele schakelrichting van de automaatpook omgedraaid zodat je moet trekken om op te schakelen en duwen om terug te schakelen, net als in een racewagen.Meer naar de bestuurder gericht

Aan boord maken de analoge tellers plaats voor een digitaal instrumentarium van 12,3 inch. De Japanse hot hatch krijgt ook een nieuw dashboard, dat 5 cm hoger staat en meer naar de bestuurder is gericht. Ook de centrale middenspiegel is verplaatst en de kuipstoelen staan 2,5 cm lager om de zichtbaarheid te verbeteren en het rijgevoel nog wat te versterken voor de bestuurder. Of spreken we hier eerder van een piloot?

Speciale versies op komst

Deze verbeterde GR Yaris is vanaf deze zomer te bestellen. Toyota is ook van plan om twee speciale reeksen uit te brengen, een voor elk van zijn WRC-piloten: Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä. Deze beperkte reeksen worden voorgesteld op de Rally van Monte-Carlo, die op 25 januari van start gaat.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Toyota Yaris? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Toyota Yaris-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km