5 verleidelijke nieuwhigheden… die je niet kan kopen in België

Europa, en België nog minder, zijn niet altijd ‘top of mind’ bij de autobouwers wanneer ze nieuwe modellen ontwikkelen. Dat bewijzen deze 5 voorbeelden van verleidelijke modellen die recent onthuld werden maar niet bij ons beschikbaar zullen zijn.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 22 november 2021
  • Divers
  • 5.342 weergaven

1. Genesis GV70 Electrified

Ja, de luxeafdeling van Hyundai, Genesis, wordt wel degelijk ingevoerd in Europa. Het heeft trouwens alles in huis om te verleiden, onder andere met de nieuwe GV70 Electrified die zopas onthuld werd in China. Of nog de schitterende G70 shooting break die speciaal voor ons continent ontwikkeld werd. Maar Genesis komt niet naar België op korte of middellange termijn! Ook al zegt de invoerder van Hyundai op onze markt wel dat het met interesse de Europese evolutie van het merk volgt, just in case…

2. Mazda CX-50

Mazda besliste om zijn SUV-gamma de komende jaren uit te breiden en begon zijn offensief met de CX-50. Op maat gemaakt voor het avontuur, staat hij op het onderstel van de Mazda3 en de CX-30. Hoewel er weinig nieuws te melden valt op technisch vlak, is zijn look wel bijzonder geslaagd! Maar zou hij succes hebben bij ons? Dat zullen we nooit weten, want hij is enkel bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt…

3. Nissan 400 Z

Maak plaats voor een coupé die alles heeft om te doen genieten! Dit is de Nissan 400 Z met zijn V6 van… 400pk! Al dat vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak of een optionele automaat overgebracht naar de achterwielen! Voor zijn look put hij inspiratie uit zijn mythische voorganger: de 240 Z. Helaas is de 400Z, net als die laatste, enkel bestemd voor de Amerikaanse en Japanse markt. Met dank aan de te beperkende CO2-normen in Europa… 

4. Subaru WRX

Minstens even mythisch als het Z-gamma van Nissan is bij Subaru de WRX-benaming, die ook blijft bestaan. De Japanner werd onlangs vernieuwd en behoudt de elementen die hem zo succesvol maakten: een boxermotor die 275 pk en een koppel van 350 Nm levert, vierwielaandrijving, een handgeschakelde versnellingsbak en een look die verwijst naar het Wereldkampioenschap Rally! Maar in onze contreien is hij niet verkrijgbaar… 

5. Skoda Slavia

Deze berline met de look van een 5-deurs coupé staat op het onderstel van de Fabia. Dat wordt echter maximaal uitgerekt om te komen tot een koetswerklengte van meer dan 4,5 meter! Zijn ruime wielbasis van zowat 2,6 meter zorgt voor heel wat plaats binnenin. Onder de motorkap vinden we enkel benzinemotoren die tussen de 115 en 150 pk leveren en gekoppeld worden aan een handgeschakelde versnellingsbak of een DSG. Waar de Tsjech het bijzonder goed doet, is op het vlak van prijs. Hij zal immers nog betaalbaarder worden dan de Scala, en zelfs dan de Fabia! Een auto die dus deugd zou doen aan de portefeuille van Europeanen, maar hij is voorbehouden voor de Indische markt. 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten concept: Dino 206 P Berlinetta Speciale, het model dat een revolutie ontketende in Maranello!

Vergeten concept: Dino 206 P Berlinetta Speciale, het model dat een revolutie ontketende in Maranello!

Tot het begin van de jaren ‘70 bleef Enzo Ferrari halsstarrig weigeren om een auto met motor centraal achterin te verkopen onder zijn eigen naam. De auto die op dat vlak een revolutie aankondigde, was deze Dino 206 Berlinetta Speciale uit 1965!

Top 5 van de meest memorabele Volkswagen Touareg-modellen

Top 5 van de meest memorabele Volkswagen Touareg-modellen

De VW Touareg viert zijn 20ste verjaardag! Daarom besliste VROOM.be om terug te blikken op de meest markante versies van dit model met heel wat records achter zijn naam.

Honda hint naar volgende CR-V

Honda hint naar volgende CR-V

En begint met een reeks afbeeldingen van de eerste plug-inhybride van het merk.

Golf R 20 Years: de krachtigste productie-Golf ooit

Golf R 20 Years: de krachtigste productie-Golf ooit

De 20ste verjaardag van de Golf R32 verdient een beperkte reeks, niet?

Aanbevolen tests voor jou

3,8 /5 Korte test: Peugeot 308 SW, nog steeds top?

Korte test: Peugeot 308 SW, nog steeds top?

Na een eerste kennismaking in het Zuiden van Frankrijk zitten we opnieuw aan het stuur van de Peugeot 308. Dit keer gaat het om een break die voorzien is van een 130 pk sterke diesel. Zal de Française ook in deze configuratie indruk op ons kunnen maken?

3,2 /5 Test: MG MG5, de elektrische break zonder kapsones

Test: MG MG5, de elektrische break zonder kapsones

Lijken blitse elektrische SUV’s je wat te veel van het goede en te duur? Met deze eerste ‘rationele en betaalbare’ elektrische break zou MG je dan wel eens kunnen verleiden!

Test: Fiat Tipo & 500X hybride, zijn ze echt de moeite waard?

Test: Fiat Tipo & 500X hybride, zijn ze echt de moeite waard?

De twee meest familiale auto’s van de Italiaanse autobouwer krijgen een hybride aandrijving. Blijkt dat we die motorisatie nog niet zo lang geleden al konden ontdekken! Maar biedt hij echt een voordeel onder de motorkap van de Tipo en de 500X?

Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y: andere wapens, maar een spannende strijd!

Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y: andere wapens, maar een spannende strijd!

De Duitser strijdt niet met dezelfde wapens als de gezins-SUV van de Amerikaanse elektro-specialist. Maar mag hij toch hopen op een overwinning?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

België, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden openen ook een aantal van hun Superchargers voor alle elektrische voertuigen!

5 meteen beschikbare Tesla’s op VROOM.be

5 meteen beschikbare Tesla’s op VROOM.be

Het voordeel bij Tesla is dat de modellen maar weinig veranderd zijn in de loop der jaren en dus niet verouderd lijken. En natuurlijk is er de toegang tot het Supercharger-netwerk! Jammer genoeg betekent dat ook dat ze eerder aan de prijs blijven...

Zoveel kost de Volkswagen ID.Buzz

Zoveel kost de Volkswagen ID.Buzz

Het is ondertussen twee maanden geleden dat Volkswagen het doek haalde van de elektrische reïncarnatie van zijn legendarische bus. En we kennen eindelijk de prijzen!

Te koop: een Renault Fuego die eigendom was van de familie Ceaușescu

Te koop: een Renault Fuego die eigendom was van de familie Ceaușescu

De startprijs voor deze auto uit de jaren ‘80: € 500!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Benzine, Manueel

€ 19.571

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Automaat

€ 17.790
2017
10.571 km

Benzine, Manueel

€ 21.999
2018
54.490 km

Diesel, Automaat

€ 23.250
2017
84.908 km