Honda Integra: de beroemde coupé is terug, of toch bijna…

De Honda, pardon, Acura Integra keert terug naar de Verenigde Staten. Hij is straffer dan ooit… maar verschilt op één belangrijk punt met zijn voorgangers.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 november 2021
  • Lancering

Acura, het prestigemerk van Honda , onthult het ‘prototype’ van de vijfde generatie van de Integra. Vergis je echter niet: het koetswerk is wel degelijk dat van het eindproduct. De grootste verandering in vergelijking met zijn voorgangers is het aantal deuren. Sinds de eerste Integra van halverwege de jaren ’80 heeft hij steeds een coupékoetswerk gehad. Vandaag keert hij echter terug als een berline, of beter, een vierdeurscoupé.

VTEC, manuele versnellingsbak en sper

Het coupékoetswerk, dat doorgaans wordt geassocieerd met rijplezier, staat dus niet langer op het programma, maar Acura belooft dat de mechaniek wel nog fun biedt. De constructeur belooft dat onder de motorkap een manuele zesversnellingsbak ligt, samen met een sperdifferentieel en een VTEC-motor van 1,5 liter. Om het geheel tot stilstand te brengen zijn achter de 19-duimse velgen forse klauwen van Brembo gemonteerd. Tot daar ziet het er allemaal veelbelovend uit, maar over prestaties wordt met nog geen woord gerept.

Enkel voor de VS?

De officiële lancering van de Integra, die waarschijnlijk is gebaseerd op de nieuwe Civic, is gepland voor de eerste helft van 2022. Acura spreekt nu reeds van een prijskaartje van rond de 30.000 dollar. Hij wordt voor het eerst gebouwd in de VS, in Ohio. Maar blijft hij voorbehouden aan het land van Uncle Sam? Het zou kunnen, want op dit moment is er geen informatie die suggereert dat deze Integra naar het Oude Continent zou komen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Ford Kuga Graphite Tech Edition: de looks én de technologie

Ford Kuga Graphite Tech Edition: de looks én de technologie

Ford brengt zijn populaire SUV Kuga uit in een nieuwe speciale reeks Graphite Tech Edition. Een uitrustingsniveau dat ook als hybride en plug-inhybride wordt aangeboden.

Aston Martin DB12: Super Tourer, maar geen V12 meer

Aston Martin DB12: Super Tourer, maar geen V12 meer

Aston Martins nieuwste telg in de DB-bloedlijn wil verder gaan dan de huidige grenzen van het Grand Tourisme en nieuwe maatstaven creëren. Maar dat doet hij zonder V12...

Reportage: 3.000 km met de Mercedes GLC 300 de

Reportage: 3.000 km met de Mercedes GLC 300 de

Diesel voor de lange afstanden en elektrisch voor de dagelijkse ritten: is de plug-in dieselhybride het beste van twee werelden? Je kan er in ieder geval heel ver mee rijden op één tank! Toch als je zijn technologie goed gebruikt...

Vergeten model: Lada 110, met de hulp van... Porsche!

Vergeten model: Lada 110, met de hulp van... Porsche!

Met de 110 is Lada erin geslaagd om de vele kritische stemmen het zwijgen op te leggen. Maar hoe?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km