De krachtigste Abarth ooit wordt elektrisch

Deze nieuwe elektrische Abarth is ontwikkeld met de hulp van de raceafdeling van Stellantis en krijgt 240 pk, een nieuw record voor het Italiaanse merk.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 januari 2024
  • Toekomst

Abarth maakt gebruik van zijn transitie naar volledig elektrische modellen door ook het vermogen van zijn auto's te doen stijgen! De Italiaanse constructeur heeft namelijk net aangekondigd dat het krachtigste model ooit van het merk met de schorpioen op batterijen zal rijden. En hoeveel kracht krijgt dat nieuwe model dan? 240 pk! Abarth heeft zelfs de hulp ingeroepen van Stellantis Motorsport om ervoor te zorgen dat het model niet enkel presteert in een rechte lijn.

'Perfo-eCMP'-platform met hulp van Stellantis Motorsport

De krachtigste Abarth ooit zal op een aangepaste versie staan van het eCMP-platform dat onder heel wat Stellantis-producten te vinden is. Het is samen ontwikkeld met de raceafdeling van de groep, die zijn expertise in de Formule E heeft kunnen gebruiken. Deze verbeterde versie van het platform gaat daarmee door het leven als 'Perfo-eCMP'.

Abarth 600e en Alfa Romeo Milano Perfo?

Om de aankondiging kracht bij te zetten, heeft Abarth ook enkele foto's van zijn toekomstige model gedeeld. Een 5-deurs compacte SUV die verdacht veel lijkt op een opgefokte versie van de Fiat 600e... En als we 'Perfo-eCMP' horen, kunnen we niet anders dan aan de Alfa Romeo Milano denken. Het andere Italiaanse merk van Stellantis heeft namelijk al aangekondigd dat zijn compacte SUV ook een 'Perfo'-variant krijgt met vierwielaandrijving. Krijgt die dan ook 240 pk? Wordt binnenkort vervolgd...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Abarth? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Abarth-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km