Alfa Romeo: de elektrisch revolutie is op komst!

De Italiaanse autobouwer wil volledig elektrisch zijn in 2027, onder andere met een compacte SUV en een nieuwe Giulia met een rijbereik van 700 km en 1.000 pk! Maar dat is niet alles...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 27 februari 2023
  • Toekomst

In een interview met de Britse collega's van Autocar onthulde Alfa-CEO Jean-Philippe Imparato onlangs meer details over de toekomst van het Italiaanse merk. Een toekomst die onder hoogspanning belooft te staan! Het moet gezegd dat de Italiaanse autobouwer tegen 2027 volledig elektrisch wil zijn. Binnen de 5 jaar met andere woorden!

Alfa Avenger en Giulia met 1.000 pk!

Om die transitie te bewerkstelligen, zal Alfa Romeo volgend jaar eerst zijn eigen versie van de Jeep Avenger voorstellen, en daarna ook de opvolger van de Giulia. Die laatste, die pas in 2025 verwacht wordt, zal waarschijnlijk geen traditionele drievolumeberline worden zoals vandaag het geval is. Hij zal daarentegen wel beschikken over een rijbereik van 700 km en een vermogen van 1.000 pk dankzij het nieuwe STLA Large-platform van de Stellantis-groep! En daar kijken we naar uit!

Een auto "die naast de 8C zal kunnen staan”

Alfa Romeo werkt ook aan een auto “die in het museum in Arese naast de 8C zal kunnen staan” volgens Jean-Philippe Imparato. Het zou daarbij zelfs kunnen gaan om het laatste model van het merk dat beschikt over een verbrandingsmotor! En hoewel dat model waarschijnlijk pas komende zomer onthuld wordt, zijn de orderboeken al vol… De revolutie bij Alfa Romeo lijkt dan ook op goede weg…

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alfa Romeo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alfa Romeo zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km