Alfa Romeo schaaft de Giulia en Stelvio bij

Het wordt waarschijnlijk de laatste opfrisbeurt voor beide modellen vervangen worden door hun elektrische opvolgers. De vernieuwde Giulia en Stelvio zijn leverbaar vanaf februari 2023.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 28 oktober 2022
  • Lancering
  • 3.300 weergaven

De Giulia berline en de Stelvio SUV mogen dan al lang op de markt zijn, Stellantis is te druk bezig om meteen aan vervanging te denken. Daarom krijgen ze respectievelijk zeven en zes jaar na hun lancering nog maar eens een lichte facelift die ervoor moet zorgen dat de oudjes zich aanpassen aan het jongste veulen in de Alfa Romeo-stal, de Tonale.

Subtiel


Verwacht echter niet dat de wijzigingen ingrijpend zijn: de Italianen houden het op detailaanpassingen omdat beide wagens naar eigen zeggen gezegend zijn met een “tijdloos design”. Zo verandert er niets aan de koplampbehuizing, maar is er een nieuwe lichtsignatuur met drie afzonderlijke elementen en adaptieve led-matrix verlichting en dynamische richtingaanwijzers. Ook de bumpers worden hertekend en er zijn achterlichten met een transparante plastic behuizing voor de Giulia en donkerdere plastic met zwarte details voor de Stelvio. Typische facelift-items.

Vanbinnen maakt de analoge tellerpartij plaats voor een 12,3 duim groot digitaal scherm voor de neus van de bestuurder, dat van look verandert naargelang de gekozen rijmodus. Het infotainmentsysteem krijgt dan weer een verbeterde versie van de Alfa Connect Services en de digitale ‘NFT-gebaseerde’ onderhoudsgeschiedenis.

Minder motoren, meer versies

Op motorisch vlak wordt het aanbod beperkt tot de 2 liter benzine met een vermogen van 280 pk en de 2 liter diesel met naar keuze 160 of 210 pk (naast de Quadrifolio-versies die voorlopig geen facelift krijgen). De krachtigste benzine en diesel zijn uitgerust met vierwielaandrijving. (Plug-in) hybride aandrijvingen zoals in de Tonale moet je hier niet verwachten. Wat het tweetal wel overneemt van hun kleinere broer zijn de uitvoeringen: Super, Sprint, Ti en Veloce, met elk hun eigen uitrusting. Daarnaast is er een speciale reeks ‘Competizione’, een topversie met de nieuwe exclusieve Moon Light grijze afwerking.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alfa Romeo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alfa Romeo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Alfa Romeo.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km