BMW licht een tipje van de sluier van zijn oversized XM

De Beierse autobouwer heeft op zijn sociale mediakanalen een eerste foto vrijgegeven van de geëlektrificeerde “super SUV” van zijn M-afdeling.  En het is onmiskenbaar een BMW…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 18 november 2021
  • Toekomst

Een “super SUV” ontwikkeld door BMW’s M divisie komt niet als een verrassing. Niet lang geleden maakten onze spionnen al enkele foto’s van de mastodont op een parking, maar ook in volle actie op de Nürburgring. Vandaag geen spionagefoto’s, maar een aankondiging op de sociale mediakanalen van de autobouwer die ‘enkele’ details vrijgeeft. 

Oversized! 

Zelfs met camouflage was er geen twijfel mogelijk, maar nu is het officieel: het radiatorrooster van deze SUV is immens! Die van de 4 en 7 Reeks waren al controversieel, maar lijken minuscuul in vergelijking met de neus die we nu te zien krijgen… En bovendien is het verlicht! En die trend van grotere BMW-nieren lijkt nog niet meteen te stoppen. Bij de aankondiging lezen we immers dat deze concept “het nieuwe ontwerp van de voorkant van luxe-BMW’s” toont. 

Binnenkort wordt de geëlektrificeerde XM onthuld 

De sociale mediakanalen van BMW vertellen ons ook meer over de naam: XM. Niet X8, en dat is best logisch. Deze grote loebas wordt immers exclusief een M-product. BMW vermeldt ook dat hij geëlektrificeerd zal zijn, wat meer dan waarschijnlijk betekent dat het een plug-in hybride wordt met om en bij de 750 pk. Het laatste stukje informatie dat BMW vrijgeeft is dat deze XM concept onthuld zal worden tijdens Art Basel in Miami, dat plaatsvindt van 2 tot 4 december 2021. 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Dat is toch wat Elon Musk beweert op Twitter - sorry, 'X' - over de nieuwe Tesla Roadster...

Microlino nu ook als brommobiel Lite

Microlino nu ook als brommobiel Lite

De Microlino is nu ook beschikbaar als Lite, een brommobiel met een topsnelheid van 45 km/u, waardoor 16-jarigen met een AM-rijbewijs op zak ermee op de baan mogen. Maar ze zullen er heel wat uurtjes op hun studentenjob voor moeten kloppen...

Maserati GranCabrio: eerst met V6

Maserati GranCabrio: eerst met V6

Maserati heeft de GranCabrio officieel voorgesteld. De open versie van de GranTurismo komt eerst als Trofeo met een V6-benzinemotor op de markt, later komt de elektrische Folgore.

Hyundai: einde voor de N-modellen met benzinemotor in Europa

Hyundai: einde voor de N-modellen met benzinemotor in Europa

Hyundai heeft de productie van de i20 N en i30 N stopgezet in Europa. De sportafdeling van het merk schakelt over naar volledig elektrische modellen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km