Brabus geeft 900 pk aan de GLS en aan een boot!

Verschillende motoren, maar hetzelfde monsterlijke vermogen! En een uitgesproken smaak voor extravagantie...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 02 mei 2022
  • Straf

Na een compleet geschifte G-Klasse waagt Brabus zich aan de GLS. Voor één keer blijft het koetswerk eerder sober als je het vergelijkt met de andere creaties van de tuner. Maar toch zien we indrukwekkende, 24 duim grote velgen! Zijn motor is dan weer alles behalve discreet. De AMG V8 werd vergroot van 4 naar 4,5 liter, terwijl de turbo’s vervangen worden door exemplaren van Brabus. Dat alles zorgt ervoor dat het vermogen stijgt naar 900 pk en het koppel naar 1.250 Nm! Iets te veel, dus wordt dat laatste in de auto elektronisch begrensd tot 1.050 Nm om ervoor te zorgen dat de 9-traps automaat niet de geest geeft.

Een monsterlijke mechaniek!

Ondanks zijn kolossale gewicht van om en bij de 2,6 ton, is dit Duitse beest in staat om vanuit stilstand de 100 kilometer per uur aan te tikken in amper 4,2 seconden. En de snelheidsmeter houdt er pas bij op aan 320 km/u! Een topsnelheid die ook elektronisch begrensd is… Een monster onder de motorkap dus. Voor het interieur volstaan twee woorden: op maat. Klant is koning. Zoals steeds bij de tuner is ook hier de prijs ‘op aanvraag’.

Te land... en ter zee

Ben je eerder een waterrat? Ook dan kan Brabus je gelukkig maken! Dit is de Shadow 900, die net als de GLS... 900 pk levert! In dit geval niet dankzij een blok van Mercedes, maar wel door twee Mercury Marine 450R Verado XL V8 motoren van elk 4,6 liter! Daarmee haalt hij een topsnelheid van 110 km/u… op het water! Net zoals bij de andere voertuigen van het merk kan de toekomstige eigenaar de aankleding naar wens kiezen. De productie is beperkt op 200 exemplaren.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km