Bugatti: van W16 naar V16!

De volgende hypercar van Bugatti krijgt een V16, en zal in juni 2024 uit de ateliers van Molsheim rollen!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 01 maart 2024
  • Toekomst

We weten al dat Bugatti nog dit jaar de waardige opvolger van de Chiron en zijn afgeleiden voorstelt. Het model behoudt zijn verbrandingsmotor, maar zal helaas geen 8 liter-W16 met vier turbo's meer krijgen. Na zo'n twee decennia trouwe dienst sinds de lancering van de Veyron, mag deze iconische motor op pensioen... En vandaag krijgen we de motor te zien op video die hem zal opvolgen: een V16!

Een V16 "voor de eeuwigheid"

In een video op YouTube laat Bugatti ons al een glimp zien van het inlaatspruitstuk van deze edele motor, volledig vervaardigd uit carbon, waarop je ook de ontstekingsvolgorde van zijn 16 cilinders kan aflezen. Molsheim laat zelfs het geluid van deze gloednieuwe V16 horen! Een motor die "niet enkel voor het heden, en zelfs niet voor de toekomst, maar wel voor de eeuwigheid is geschapen", aldus Bugatti.

Afspraak in juni

Helaas zal het nog enkele maanden duren voor we de hypercar die deze bijzondere motor krijgt in levenden lijve zullen kunnen ontdekken. Maar we weten wel al wanneer hij wordt onthuld! Bugatti heeft namelijk aangekondigd dat het derde model in het moderne tijdperk van het merk in juni 2024 voorgesteld wordt! We zetten het alvast in onze agenda. Het gebeurt maar een keer per decennium dat Bugatti een gloednieuw model onthult, het is dus een gelegenheid om niet te missen!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km