Concept Maybach EQS: elektrische weldaad

Mercedes’ luxemerk onthult zijn eerste elektrische model: de superluxueuze SUV Maybach EQS.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 06 september 2021
  • Elektrisch

De volledige Mercedes-catalogus wordt elektrisch, van de sportieve AMG’s tot de prestigemodellen van Maybach. Op het salon van München heeft het luxemerk van Mercedes daarom de concept Maybach EQS onthuld. Die kondigt niet enkel het eerste elektrische model aan van Mercedes-Maybach, maar ook de algemene lijn van de SUV-afgeleide van de huidige EQS die ook in het Mercedes-gamma zal verschijnen.

Voorrang aan Mercedes

Mercedes bevestigt trouwens dat ‘zijn’ versie van deze prestige-SUV (de EQS SUV) in 2022 komt, nog voor zijn luxe-afgeleide met Maybach-logo. Ook Mercedes-Maybach laat weten dat de conceptcar “dicht bij productiestadium” zit. De grootste stijlkenmerken zullen we dus terug zien opduiken, waaronder het indrukwekkende radiatorrooster en de tweekleurige lak. Maar ook meer in het algemeen de designtaal die “Seamless Design” is gedoopt die wordt gekenmerkt door vloeiende overgangen van het ene koetswerkpaneel naar het andere.

Elektrische luxe

Qua gadgets is de Maybach EQS uitgerust met een comfortdeur die automatisch opent wanneer de bestuurder nadert. Aan boord kijkt die op een origineel klein stuurtje naar het voorbeeld van dat van de Tesla Model S en op het “hyperscherm” van in de EQS. Achterin ontdekken we een luxueuze cocon voor twee personen.

Enkel elektrisch

Omdat de prestige-SUV op het platform staat dat is ontwikkeld voor puur elektrische aandrijving zal hij niet verkrijgbaar zijn met verbrandingsmotoren. Maybach verklapt vandaag nog geen technische kenmerken van zijn toekomstige vlaggenschip, maar geeft wel aan te mikken op een rijbereik van zo’n 600 kilometer volgens WLTP.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Zagato AGTZ Twin Tail: twee supercars in een

Zagato AGTZ Twin Tail: twee supercars in een

De Zagato AGTZ Twin Tail is gebaseerd op de Alpine A110 en geïnspireerd op de A220 die op Le Mans heeft geracet, en heeft vooral een tweede achterbumper die hem bijna 50 cm langer maakt!

Mercedes SL: Maybach- en Mythos-versie in 2025?

Mercedes SL: Maybach- en Mythos-versie in 2025?

Mercedes zou een Mythos-speedsterversie van de SL uitbrengen in 2025, net als een luxueuze Maybach-versie.

Scoop: VW Tayron, nieuwe 7-zits SUV voor Europa

Scoop: VW Tayron, nieuwe 7-zits SUV voor Europa

Onze spionagefotografen hebben de toekomstige 7-zits SUV van Volkswagen gespot tijdens wintertests. Die zal de Tiguan Allspace vervangen vanaf 2025.

BYD YangWang U9: 1.300 pk sterke bolide gelanceerd op 25 februari

BYD YangWang U9: 1.300 pk sterke bolide gelanceerd op 25 februari

Hij sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 2 seconden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km