Conceptgekte in Tokio!

De lokale constructeurs hebben zich volledig laten gaan op de Japan Mobility Show en stellen ons een reeks conceptcars voor, de ene nog veelbelovender dan de andere!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 26 oktober 2023
  • Toekomst

Het blijft maar concepts regenen op de Japan Mobility Show! Naast de Mazda Iconic SP, de Lexus LF-ZX en LF-ZL, heel de Hyper-reeks van Nissan of nog de Toyota FT-3e en FT-Se, hebben Infiniti, Honda en zelfs Mitsubishi prototypes voorgesteld die naar de toekomst kijken, maar daarom het verleden niet uit het oog verliezen.Vision Qe, de toekomst van Infiniti

Het premiummerk van Nissan heeft van het Japanse evenement gebruik gemaakt om zijn Vision Qe-conceptcar voor te stellen. Die moet ons een eerste indruk geven van de toekomstige geëlektrificeerde modellen van het merk. En de toekomst van Infiniti ziet er geslaagd uit, met een zeer dynamische lijn en een indrukwekkende lichtsignatuur.


De Prelude is terug!

Honda heeft ook een hele reeks conceptcars voorgesteld op Japan Mobility, maar de belangrijkste is ongetwijfeld deze Prelude Concept. Deze sportieve en elektrische coupé lijkt dan ook zo goed als klaar voor productie! Over zijn technische details weten we nog niets, maar Honda doet ons alvast watertanden door te zeggen dat "de Prelude Concept een sportief model is dat een opwindende ervaring zal bieden zoals je nog nooit hebt meegemaakt". Iets om nieuwsgierig naar te worden!

De Mitsubishi Delica van de toekomst

Het zijn echter niet alleen maar coupés op het salon van Tokio, want Mitsubishi heeft ook het doek gehaald van zijn D:X Concept. Deze plug-inhybride monovolume is klaar voor avontuur en is in werkelijkheid rechtstreeks geïnspireerd op een ander model van Mitsubishi: de Delica! We hebben het gezegd dat de Japanse constructeurs hun verleden niet zijn vergeten. We weten echter niet of deze conceptcar een productiemodel voorafgaat...Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km