Dacia Duster (2024): kleine Bigster

De Dacia Duster is terug voor een derde generatie. Deze keer krijgt hij een stoere en opvallende look die als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar uit 2021!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 29 november 2023
  • Lancering

De Dacia Duster gaat voor een derde generatie met een nog stoerdere en meer aantrekkelijke look dan ooit! Hij blijft even lang, maar wordt iets breder en staat lager op zijn pootjes, met nu een lengte van 4,34 m, een breedte van 1,81 m en een hoogte van 1,66 m. Zijn bodemvrijheid bedraagt nu 20,9 cm, of zelfs 21,7 cm voor de versie met vierwielaandrijving, die volgens Dacia nog beter uit de voeten moet kunnen in het terrein.

Dacia Duster met gerecycleerde materialen

De grote nieuwigheid aan de buitenkant, naast zijn design dat als twee druppels water lijkt op de Bigster-conceptcar, zijn zijn zwarte koetswerkbeschermingen in ‘Starkle’. Dat is een volledig nieuw soort plastic dat we voor het eerst zagen op de Manifesto-conceptcar met tot 20% gerecycleerde grondstoffen. Het heeft ook een gespikkeld patroon dat bijdraagt aan de charme van het model.



Digitaal instrumentendisplay en groot centraal scherm

Het interieur van de nieuwe Duster heeft ook een vernieuwingskuur gekregen! Het dashboard krijgt vanaf het tweede uitrustingsniveau voortaan een digitaal instrumentendisplay van 7 inch, naast een centraal aanraakscherm van 10 inch. Dat laatste krijgt ook een volledig nieuw infotainmentsysteem op basis van Android en kan draadloos verbinden met Apple CarPlay en Android Auto.

Heel wat YouClip-accessoires

Dacia heeft ook een hele reeks accessoires ontwikkeld voor zijn nieuwe SUV. Naast het Sleep Pack dat eerder al voor de Jogger werd onthuld, kan de Duster worden uitgerust met maximaal 8 YouClip-punten. Dit montagesysteem, dat eveneens op de Manifesto werd voorgesteld, maakt het mogelijk om tot 8 verschillende accessoires zowat overal in het interieur te bevestigen. Zo kan je onder meer een smartphonehouder aan het dashboard hangen, een extra bekerhouder achterin plaatsen of een haak in de koffer monteren. Een koffer die trouwens plaats biedt aan 472 liter bagage.

4 motorisaties

De derde generatie Duster rust voortaan op het CMF-B-platform van het merk, een architectuur die ook al onder de Sandero en Jogger te vinden was. In het geval van de compacte SUV biedt het de keuze uit 4 verschillende motorisaties, die al bekend zijn binnen het merk. Om te beginnen is er de ECO-G 100 die 100 pk en 170 Nm ontwikkelt, met een rijbereik tot 1.300 km met een volle tank benzine en LPG. De TCe 130 beschikt over 130 pk en 230 Nm koppel, en is de enige motor die je zowel met voor- als vierwielaandrijving kan krijgen. Beide motoren worden uitsluitend gekoppeld aan een manuele zesbak, in tegenstelling tot de Hybrid 140, die enkel als automaat te krijgen is.



Prijs Dacia Duster 2024

Naast deze 4 motorisaties worden er ook 4 uitrustingsniveaus aangeboden: Essential, Expression, Extreme en Journey. Deze nieuwe Duster komt in de lente van 2024 op de markt en krijgt een vanafprijs die nog steeds onder de 20.000 euro zal liggen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Dacia Duster ? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Dacia Duster zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km