Dacia maakt zelf een camper van de Jogger dankzij accessoires!

Geen kitchenette op het programma, maar je krijgt wel een grote tent in de plaats.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 19 september 2022
  • Divers

Na de versie van Camperiz is het nu aan Dacia zelf om zijn 7-zitter om te toveren tot mini-camper. Bij de presentatie van de Manifesto-conceptcar, maakte de low-cost constructeur gebruik van de gelegenheid om een reeks accessoires voor de Jogger voor te stellen. En de aanpak van Dacia is iets anders dan die van de Spaanse camperspecialist...

Minder uitrusting, meer plaats

Dacia heeft besloten geen kitchenette te installeren in de kofferruimte die overblijft in de 5-zits Jogger. Er is dus geen fornuis, koelkast of kraan aanwezig. Daardoor komt er wel, net als bij Camperiz, plaats vrij om een vlakke plank te creëren waarop het tweepersoonsbed rust. Maar waar Camperiz zich heeft gericht op het interieur van de wagen, biedt Dacia een grote tent aan die aan de achterzijde van de Jogger hangt om zo de binnenruimte aanzienlijk te vergroten!

Vanaf volgend jaar

De constructeur heeft al aangekondigd dat deze reeks accessoires vanaf volgend jaar beschikbaar zal zijn. Jammer genoeg kennen we de prijzen nog niet, al moeten ze niet al te hoog liggen om de concurrentie aan te kunnen gaan met de scherpe prijs van 23.295 euro die Camperiz aanbiedt, alles inbegrepen! Voor de nieuwsgierigen: de kampeerversie van de Jogger zal op de Dacia-stand worden voorgesteld op het Autosalon van Parijs van 17 tot 23 oktober.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km