Dacia maakt zelf een camper van de Jogger dankzij accessoires!

Geen kitchenette op het programma, maar je krijgt wel een grote tent in de plaats.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 19 september 2022
  • Divers

Na de versie van Camperiz is het nu aan Dacia zelf om zijn 7-zitter om te toveren tot mini-camper. Bij de presentatie van de Manifesto-conceptcar, maakte de low-cost constructeur gebruik van de gelegenheid om een reeks accessoires voor de Jogger voor te stellen. En de aanpak van Dacia is iets anders dan die van de Spaanse camperspecialist...

Minder uitrusting, meer plaats

Dacia heeft besloten geen kitchenette te installeren in de kofferruimte die overblijft in de 5-zits Jogger. Er is dus geen fornuis, koelkast of kraan aanwezig. Daardoor komt er wel, net als bij Camperiz, plaats vrij om een vlakke plank te creëren waarop het tweepersoonsbed rust. Maar waar Camperiz zich heeft gericht op het interieur van de wagen, biedt Dacia een grote tent aan die aan de achterzijde van de Jogger hangt om zo de binnenruimte aanzienlijk te vergroten!

Vanaf volgend jaar

De constructeur heeft al aangekondigd dat deze reeks accessoires vanaf volgend jaar beschikbaar zal zijn. Jammer genoeg kennen we de prijzen nog niet, al moeten ze niet al te hoog liggen om de concurrentie aan te kunnen gaan met de scherpe prijs van 23.295 euro die Camperiz aanbiedt, alles inbegrepen! Voor de nieuwsgierigen: de kampeerversie van de Jogger zal op de Dacia-stand worden voorgesteld op het Autosalon van Parijs van 17 tot 23 oktober.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati GranCabrio: eerst met V6

Maserati GranCabrio: eerst met V6

Maserati heeft de GranCabrio officieel voorgesteld. De open versie van de GranTurismo komt eerst als Trofeo met een V6-benzinemotor op de markt, later komt de elektrische Folgore.

Hyundai: einde voor de N-modellen met benzinemotor in Europa

Hyundai: einde voor de N-modellen met benzinemotor in Europa

Hyundai heeft de productie van de i20 N en i30 N stopgezet in Europa. De sportafdeling van het merk schakelt over naar volledig elektrische modellen.

Microlino nu ook als brommobiel Lite

Microlino nu ook als brommobiel Lite

De Microlino is nu ook beschikbaar als Lite, een brommobiel met een topsnelheid van 45 km/u, waardoor 16-jarigen met een AM-rijbewijs op zak ermee op de baan mogen. Maar ze zullen er heel wat uurtjes op hun studentenjob voor moeten kloppen...

Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Dat is toch wat Elon Musk beweert op Twitter - sorry, 'X' - over de nieuwe Tesla Roadster...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km