Dacia: de volgende Sandero wordt elektrisch!

De vierde generatie Dacia Sandero komt tussen 2027 en 2028 en krijgt zowel een versie met verbrandingsmotor als een volledig elektrische variant!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 01 maart 2024
  • Elektrisch

Het is officieel: Dacia krijgt binnenkort nog een elektrisch model in zijn gamma na de kleine Spring. "De nieuwe generatie Sandero zal een verbrandingsmotor hebben, maar zal ook een elektrische versie krijgen", bevestigde Denis Le Vot, voorzitter van Dacia, aan onze conculega's van Automotive News Europe tijdens het autosalon van Genève. Deze vierde generatie van de goedkope hatchback zal echter pas tussen 2027 en 2028 op de markt komen...

Toekomstige Sandero, neef van de Renault 5

We zullen dus nog even moeten wachten op de opvolger van de Dacia Sandero, een model waar we dan ook nog niet heel erg veel over weten. We weten wel al dat hij op dezelfde AmpR Small-architectuur wordt gebouwd als de recent onthulde Renault 5 E-Tech. De Sandero wordt groter dan die laatste en zou daarmee ook in staat moeten zijn om een grotere batterij te krijgen dan het Franse stadswagentje, waardoor hij dus ook meer dan de 400 km van de Renault 5 E-Tech zou moeten kunnen rijden op een laadbeurt.

3 nieuwigheden voor de Sandero

Maar Dacia heeft nog ander werk voor de boeg. Nog voor de lancering van de nieuwe Sandero, komt het merk met nog drie andere nieuwigheden, te beginnen met de Bigster. Dat wordt een soort verlengde Duster met plek tot 7 passagiers. Deze nieuwe SUV wordt volgend jaar onthuld. Nadien volgen er nog twee andere modellen op het huidige CMF-B-platform alvorens de Sandero wordt vernieuwd. We zijn alvast benieuwd wat dat zal inhouden!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km