De 5 geheimen van de Jaguar E-Type

“Het is de mooiste auto ter wereld”. Deze woorden komen niet van uw dienaar, maar wel van ene Enzo Ferrari bij het zien van de bloedmooie lijn van de nieuwe Jaguar E-Type toen die op het salon van Genève voor het eerst te zien was. We blikken terug op een van de grootste meesterwerken van de 20ste eeuw.
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 24 augustus 2020
  • Divers

Na de 5 geheimen van de Citroën 2 PKFiat Nuova 500Mini ClassicVW GolfPorsche 911Ferrari 250 GTO , Mercedes 300 SL , Lamborghini Countach , Range RoverRenault 4 , Ferrari Testarossa ,McLaren F1 en de Citroën DS, we onze reeks verder met 5 weetjes over een ander iconisch model: de Jaguar E-Type.

De 5 geheimen van de Jaguar E-Type

1. Het prototype was veel bescheidener

De studie naar de E-Type begon al in de tweede helft van de jaren 1950. Jaguar ontwikkelde een eerste prototype met de naam E1A, dat nauw verwant was aan een racewagen. Hij is bedacht in 1957 en was veel kleiner dan de productieversie, terwijl hij een motor had van 2,4 liter in plaats van 3,8 liter in het eindproduct.

2. Op de valreep aangekomen

Jaguar had zichzelf het leven moeilijk gemaakt. Het merk wou namelijk absoluut dat een paar Britse journalisten de auto in alle discretie konden testen voor zijn officiële onthulling in Genève. Na afloop van de testritten moest de wagen (een coupé) zo snel mogelijk van Coventry naar Genève worden gereden. Bob Berry, de woordvoerder van het merk, nam die klus op zich. De voormalige racer dreef de auto tot het uiterste van zijn kunnen en kwam aan met… 20 minuutjes overschot, net genoeg om de wagen te wassen.

De 5 geheimen van de Jaguar E-Type

Maar daarmee was het nog niet gedaan met het haastwerk. Bob Berry bleef daarna maar testritten uitvoeren met klanten en journalisten en zat op zijn tandvlees. Daarom belde hij naar de CEO van het merk, de beroemde William Lyons, en vroeg hij om bijstand. Lyons vroeg huistestpiloot Norman Dewis om het stuur te nemen van de cabriolet en dezelfde route af te leggen. Dewis reed plankgas en legde de afstand af in 11 uur, wat een gemiddelde snelheid betekent van… 110 km/u. Maar dat was wel in een tijdperk toen snelwegen nog zo goed als onbestaand waren.

De 5 geheimen van de Jaguar E-Type

3. Beroemde eigenaars

De E-Type wist de jetset van zijn tijd te verleiden: Brigitte Bardot, Tony Curtis, Steve McQueen en zelfs Frank Sinatra hadden er een. Die laatste zou zelfs “Ik wil er een. Nu!’ hebben geroepen toen hij de auto voor het eerst zag.

De 5 geheimen van de Jaguar E-Type

4. Niet duur

In 1961 kondigde Jaguar aan dat zijn E-Type 2.160 pond Sterling zou kosten, de helft van de prijs van een Aston Martin DB4 en… een derde van wat je voor een Ferrari 250 GT moest neertellen. Met zijn motor van 265 pk was de E-Type nochtans niet minder snel, integendeel…

De 5 geheimen van de Jaguar E-Type

5. Hij moest niet noodzakelijk mooi zijn

Malcolm Sayer was als designer verantwoordelijk voor het adembenemende ontwerp van de E-Type. Maar hoe vreemd dit ook moge klinken, hij was geen hoogbegaafde kunstenaar maar wel een stroomlijntechnicus die zijn pluimen tijdens de Tweede Wereldoorlog had verdiend in de luchtvaart. Hij wou niet per se een kunstwerk creëren, maar wel een zo fijn mogelijke auto op het vlak van stroomlijn. Baas William Lyons hield toezicht op zijn werk. De CEO van Jaguar had weliswaar geen enkele opleiding op het vlak van design genoten, maar bezat wel waanzinnig veel talent.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

De MG3 krijgt een nieuw gezicht en wordt nu in heel Europa verkocht met een hybride aandrijflijn van 143 kW (194 pk) en 425 Nm, maar dat is nog niet alles...

Dit is de auto van het jaar 2024!

Dit is de auto van het jaar 2024!

De Renault Scénic E-Tech haalt het van de BYD Seal, BMW 5 Reeks, Kia EV9, Peugeot (e-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

De compacte Jeep krijgt vierwielaandrijving in combinatie met de Mild Hybrid 48V-technologie van Stellantis.

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat maakt zich op voor een grootschalig modellenoffensief en geeft al een kleine vooruitblik aan de hand van 5 verschillende conceptcars, allemaal met wat Panda-DNA.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 53.990
2019
105.433 km