De Ford Mustang Mach-E krijgt gratis praktische updates

Over-the-air updates die onder andere zorgen voor een groter sleepvermogen en een betere oplaadcapaciteit.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 05 mei 2022
  • Elektrisch
  • 5.514 weergaven

Met de Mustang Mach-E heeft Ford een bestseller te pakken. Een elektrische SUV-coupé is sowieso een populaire keuze dezer dagen, en overgoten met een sausje dat aan de legendarische Mustang doet denken, helpt die populariteit nog wat op te krikken. Puristen stonden op hun achterste poten, maar het blijkt wel een succesformule voor Ford. 88% van de Mustang Mach-E kopers komt van bij een ander merk. Toch waren er voor sommige eigenaars een aantal tekortkomingen die Ford nu probeert op te lossen.

Gratis updates

Geen terugroepactie met technische ingrepen bij de dealer, wel gewoon een gratis software-update die via het SYNC-systeem van de auto gestuurd wordt. Het is nu eenmaal 2022… Het verrassende resultaat van die software-update is dat er voortaan 1.000 kilo aan de trekhaak van de Mustang Mach-E ‘Extended Range’ mag (zowel de uitvoeringen met twee- als vierwielaandrijving), terwijl dat voordien slechts 750 kg was. Genoeg voor veel eigenaars om wel een zwaardere aanhangwagen, caravan of boot achter hun elektrische Mustang te hangen. Ongetwijfeld heeft het te maken met de afstelling van de motor, maar de vraag is hoe die aanpassingen wettelijk gezien geïnterpreteerd moeten worden. Op het gelijkvormigheidsattest staat immers nog steeds een sleepvermogen van 750 kg vermeld...

Maar dat sleepvermogen is niet de enige verbetering dankzij de update. Ook de ‘one pedal driving’ functie, waarbij je enkel het gaspedaal gebruikt om te versnellen, maar ook om te remmen, wordt gehercalibreerd. Daarnaast laadt de Mustang Mach-E ook sneller wanneer de batterijcapaciteit boven de 80% zit, waarbij het laadvermogen bij de meeste elektrishe auto’s begint af te nemen. Ford heeft het over een 37 minuten kortere laadtijd van 80 naar 90% batterijcapaciteit, al is dat ongetwijfeld een cijfer dat van toepassing is op ‘traag’ AC-laden.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Mustang? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Mustang-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Ford Motor Company.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Deze Vision 357 viert 75 jaar Porsche 356

Deze Vision 357 viert 75 jaar Porsche 356

De designstudie vloeide uit de pen van Michal Maurer, Vice President Style bij Porsche. VROOM.be kon hem enkele vragen stellen.

Audi Activesphere concept: op avontuur in het elektrische tijdperk

Audi Activesphere concept: op avontuur in het elektrische tijdperk

Audi stelt het ondertussen al vierde lid voor van zijn ‘Sphere’ concept car-familie. Dit keer in de vorm van een cross-over coupé, aangepast aan vrijetijdsbestedingen waarvoor je ruimte nodig hebt.

Nu al elektrische Renaults R4 en R5 in Frankrijk

Nu al elektrische Renaults R4 en R5 in Frankrijk

De autobouwer biedt in samenwerking met het Franse R-Fit retrofit-kits aan voor zijn klassiekers. Je kan er binnenkort zelfs één kopen voor de Twingo van de eerste generatie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km