De gefacelifte ID.3 is er!

Jammer genoeg lijken de aanpassingen die Volkswagen deed eerder miniem...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 01 maart 2023
  • Lancering

Na een aantal teasers van Volkswagen trekt het merk eindelijk het doek van zijn vernieuwde elektrische hatchback. Qua design zijn de belangrijkste aanpassingen vooral vooraan te vinden, met onder andere een hertekende bumper. Toegegeven, de aanpassingen zijn eerder beperkt, maar het is dan ook vooral binnenin dat de grootste veranderingen te spotten zijn.


Een interieur van betere kwaliteit

Zo kondigt Volkswagen aan dat er een duidelijke verbetering is van de kwaliteit van de in het interieur gebruikte materialen, maar dat is iets wat we in de praktijk zullen moeten ondervinden. De andere evoluties betreffen onder andere een centraal infotainmentscherm dat voortaan standaard 12 duim meet en voorzien is van het nieuwste infotainmentsysteem van het merk. De ‘Plug & Charge’-functie, waarbij je geen badge of app moet gebruiken om het opladen te starten, behoort nu ook tot de standaarduitrusting. En dat is het zowat...


Vanaf de herfst in productie 

Onderhuids verandert er niets. Volkswagen biedt nog steeds dezelfde combinaties van batterijen en aandrijvingen aan, met telkens WLTP-gehomologeerde cijfers voor het rijbereik die identiek zijn aan de huidige versie. Deze vernieuwde versie van de ID.3 zal vanaf de herfst geassembleerd worden in de VW-fabrieken van Zwickau en Dresden, maar ook in Wolfsburg. De volgende generatie van de ID.3 wordt trouwens al tegen 2026 verwacht, samen met 9 andere elektrische modellen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Volkswagen? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dit is de auto van het jaar 2024!

Dit is de auto van het jaar 2024!

De Renault Scénic E-Tech haalt het van de BYD Seal, BMW 5 Reeks, Kia EV9, Peugeot (e-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

De compacte Jeep krijgt vierwielaandrijving in combinatie met de Mild Hybrid 48V-technologie van Stellantis.

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat maakt zich op voor een grootschalig modellenoffensief en geeft al een kleine vooruitblik aan de hand van 5 verschillende conceptcars, allemaal met wat Panda-DNA.

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

De MG3 krijgt een nieuw gezicht en wordt nu in heel Europa verkocht met een hybride aandrijflijn van 143 kW (194 pk) en 425 Nm, maar dat is nog niet alles...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km