De Mitsubishi Outlander PHEV komt opnieuw naar Europa!

We wisten al dat Mitsubishi afgeleide versies van de Renault Clio en de Captur op de Europese markt zou brengen. Zopas werd ook bevestigd dat de Outlander volgend jaar opnieuw zijn Europese rentree maakt, als plug-in hybride!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 maart 2023
  • Toekomst

De Outlander - die momenteel zowel in de Verenigde Staten als in Azië wordt verkocht - zal volgend jaar opnieuw op de Europese markt verkrijgbaar zijn. Deze vierde generatie van de indrukwekkende SUV zal 4,8 meter lang zijn en uitsluitend verkrijgbaar zijn als plug-in hybride, met een indrukwekkend elektrisch bereik. Daarnaast biedt hij plaats aan maximaal 7 personen.

250 pk en een zuiver elektrisch bereik tot 87 km!

In de Verenigde Staten combineert de Outlander PHEV een 2,4-liter 4-cilinder met twee elektromotoren die in totaal 250 pk leveren. Dit biedt de SUV voldoende kracht om op alle soorten terreinen ingezet te kunnen worden. We vermoeden dat we vergelijkbare cijfers zullen zien voor de Europese versie, hoewel Mitsubishi al heeft laten weten kleine aanpassingen aan hun hybride systeem te zullen doorvoeren. De versie die momenteel in de VS aangeboden wordt, biedt een zuiver elektrisch bereik tot 87 kilometer.In België?

Met een indrukwekkende volledig elektrische autonomie, echte off-road capaciteiten en plaats voor tot wel 7 personen, zou deze vierde generatie Outlander weleens een troef kunnen zijn in Europa. De vraag is echter welke prijs eraan verbonden zal zijn. Ook is het nog onzeker of het model daadwerkelijk naar België komt.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

En voor deze speciale gelegenheid kan je jezelf een verjaardagscadeau kopen in de vorm van een bouwdoos. De bestellingen worden begin april geopend.

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

De ‘Dolce Vita’ gaat door bij Ferrari, nu ook in open lucht!

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

Met deze nieuwe ‘R-EV’-versie van de MX-30 kondigt Mazda de terugkeer aan van de wankelmotor naar de automarkt. We lichten deze originele insteek uit in 7 cijfers.

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

Op 17 maart 1948 ondertekenen Anciens Établissements D’Ieteren Frères en de Volkswagen-fabriek een invoercontract voor België. Het begin van een lang en spannend avontuur... waarvan nog veel interessante hoofdstukken geschreven zullen worden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 28.490
2021
31.314 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km