De nieuwe batterijen van BMW doen het rijbereik sterk toenemen!

Het Beierse merk heeft het over een verbetering met 30%, zowel wat het rijbereik als de laadsnelheid betreft.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 14 september 2022
  • Elektrisch
  • 6.026 weergaven

In afwachting van de nieuwe generatie 'solid-state' batterijen die een revolutie moet veroorzaken bij de elektrische voertuigen, blijven de autobouwers hun huidige technologieën verbeteren. Dat is onder andere het geval bij BMW, dat erin geslaagd is de densiteit van zijn batterijen met 20% te verhogen dankzij het gebruik van ronde in plaats van prismatische cellen. Een verandering die andere belangrijke ontwikkelingen met zich meebrengt!

Verder, sneller, goedkoper en minder vervuilend! 

Dankzij deze nieuwe technologie hoopt BMW meer cellen, elk met een grotere dichtheid, in elke batterij te kunnen verwerken. Daardoor zou het rijbereik met 30% moeten toenemen! Net als de laadsnelheid, dankzij het gebruik van een 800 V architectuur. Bovendien gaat dit gepaard met tot 50% lagere productiekosten en 60% minder CO2-uitstoot bij de productie.

In de 'Neue Klasse' vanaf 2025

Voor de productie van deze nieuwe generatie batterijen wil BMW zes fabrieken bouwen, gelijk verdeeld over China, de VS en Europa. Het Duitse merk wil ook gerecyclede grondstoffen gebruiken om deze ronde cellen te produceren. De nieuwe technologie moet vanaf 2025 worden toegepast in elektrische voertuigen van de "Neue Klasse".


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km