De nieuwe Mitsubishi ASX laat niets aan de verbeelding over

Het Japanse merk gaat zonder schroom voor een Renault Captur zonder al te veel aanpassingen.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 21 september 2022
  • Lancering

Twee jaar geleden besliste Mitsubishi om de Europese markt links te laten liggen en geen nieuwe modellen meer aan te beiden, maar volgend jaar keert het terug. Dat het eerste nieuwe model de ASX zou zijn die zijn basis deelt met de Renault Captur, dat wisten we al, maar nu toont het Japanse merk de eerste beelden van dat model…

Twee druppels water

Wie verwachtte dat de twee vooral qua techniek veel met elkaar zouden delen, maar dat de ASX wel een eigen identiteit zou krijgen, zal ongetwijfeld raar opkijken. Mitsubishi heeft immers niet echt veel moeite gedaan om te verhullen dat het om een Renault Captur gaat. De nieuwe ASX lijkt als twee druppels water op zijn Franse neef, enkel een aantal Mitsubishi-logo’s en opschriften op de kofferklep onderscheiden de twee van elkaar!

De nieuwe ASX moet het dan wel doen zonder eigen karakter, in vergelijking met zijn voorganger gaat hij er wel stevig op vooruit. De looks zijn een stuk moderner, en vooral op technisch vlak doet de nieuwe ASX zijn intrede in het hedendaagse tijdperk. Zo zal hij van bij de start verkrijgbaar zijn met een een keuze uit vier aandrijflijnen, waaronder de bekende 48V mild hybride, ‘full’ hybride en plug-in hybride van Renault. Binnenin zijn er ook geen verrassingen, met een modern infotainmentsysteem dat een scherm krijgt met een afmeting tot 9,3 duim en een stevige veiligheidsuitrusting.

In 2023 gevolgd door nieuwe Colt

De nieuwe Mitsubishi ASX zal beschikbaar zijn in de eerste helft van volgend jaar, en dat wordt niet de enige nieuwkomer in het gamma van het Japanse merk. Later dat jaar krijgt hij immers het gezelschap van de nieuwe Colt, een Renault Clio die dezelfde aanpassingen zal ondergaan.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mitsubishi? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mitsubishi-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Mitsubishi.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km