De Renault Espace is niet dood

Na de R4, R5 en Scenic is het de beurt aan de Espace om uit zijn as te herrijzen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 24 januari 2023
  • Toekomst

Nadat het de productiestop van de vijfde generatie Espace aankondigde, keert Renault nu terug op zijn stappen: het illustere model is niet dood. Om de 40ste verjaardag te vieren van het conceptmodel van de monovolume uit 1983, herrijst de Espace uit zijn as voor een zesde generatie. Al krijgt die wel de vorm van een grote SUV met optioneel 7 zitplaatsen. 

Een bekend platform

Hij zal dan wel geen monovolume meer zijn met een ongeëvenaarde binnenruimte en modulariteit, Renault belooft wel dat hij comfortabel, innovatief en luxueus zal zijn. Afwachten wat dat in de realiteit geeft, vooral omdat de autobouwer al heeft bekendgemaakt dat deze nieuwe Espace op het CMF-CD platform van het merk zal staan, dat hij deelt met de Austral

Binnenkort voorgesteld

Behalve het platform en de karakteristieke 'E' in zijn naam, die suggereert dat hij in ieder geval geëlektrificeerd zal zijn, weten we nog niet veel over deze zesde generatie. We zullen moeten wachten tot lente, wanneer de officiële voorstelling gepland staat, om meer te weten te komen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault Espace? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault Espace-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km