Deze modellen zijn bijzonder roestgevoelig

Heel wat constructeurs kampen met corrosie.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 14 oktober 2020
  • Sector

De roestduivel teistert de auto-industrie sinds het prille begin en verloor de jongste 20 jaar aan terrein. Toch is hij er nog steeds en treft hij behoorlijk wat modellen.

In Zweden is zelfs een studie uitgevoerd om te zien welke merken en modellen het vaakst met dit probleem worden geconfronteerd. Ze kregen scores in de vorm van sterren, naar het voorbeeld van EuroNCAP. Autobild bericht over het onderzoek, dat aantoont dat Audi er als een van de beste uitkomt, met vijf sterren voor de A6 en A8 en vier sterren voor de A4. Ook Renault haalt mooie resultaten met zijn Espace en Mégane, met respectievelijk vijf en vier sterren. De VW Golf, Passat en Tiguan weten elk vier sterren te veroveren.

De slechte leerlingen

Maar niet alle autobouwers doen het zo goed. Sommige, zoals bijvoorbeeld Nissan, dachten dat het slim was om bepaalde delen van het koetswerk van de Qasqhai niet tegen roest te wapenen. Gevolg: de onderkant van het koetswerk en de deurdrempels gaan gemakkelijk corroderen. De Leaf kampt trouwens met vergelijkbare problemen. Aan de staart van het klassement bungelen ook de Ford EcoSport, S-Max en Focus, die allemaal niet meer dan twee sterren verdienen. Honda krijgt eveneens een tik op de vingers voor zijn bijzonder fragiele Jazz, net zoals bepaalde Citroën-producten zoals de C4 Cactus. Op dat laatste model maken slecht afgedichte onderdelen dat vocht zich gaat opstapelen, wat uiteraard roestvorming bevordert.

Het artikel van Autobild over de studie vind je onder deze link.

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: PSA.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km