Deze modellen zijn bijzonder roestgevoelig

Heel wat constructeurs kampen met corrosie.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 14 oktober 2020
  • Sector

De roestduivel teistert de auto-industrie sinds het prille begin en verloor de jongste 20 jaar aan terrein. Toch is hij er nog steeds en treft hij behoorlijk wat modellen.

In Zweden is zelfs een studie uitgevoerd om te zien welke merken en modellen het vaakst met dit probleem worden geconfronteerd. Ze kregen scores in de vorm van sterren, naar het voorbeeld van EuroNCAP. Autobild bericht over het onderzoek, dat aantoont dat Audi er als een van de beste uitkomt, met vijf sterren voor de A6 en A8 en vier sterren voor de A4. Ook Renault haalt mooie resultaten met zijn Espace en Mégane, met respectievelijk vijf en vier sterren. De VW Golf, Passat en Tiguan weten elk vier sterren te veroveren.

De slechte leerlingen

Maar niet alle autobouwers doen het zo goed. Sommige, zoals bijvoorbeeld Nissan, dachten dat het slim was om bepaalde delen van het koetswerk van de Qasqhai niet tegen roest te wapenen. Gevolg: de onderkant van het koetswerk en de deurdrempels gaan gemakkelijk corroderen. De Leaf kampt trouwens met vergelijkbare problemen. Aan de staart van het klassement bungelen ook de Ford EcoSport, S-Max en Focus, die allemaal niet meer dan twee sterren verdienen. Honda krijgt eveneens een tik op de vingers voor zijn bijzonder fragiele Jazz, net zoals bepaalde Citroën-producten zoals de C4 Cactus. Op dat laatste model maken slecht afgedichte onderdelen dat vocht zich gaat opstapelen, wat uiteraard roestvorming bevordert.

Het artikel van Autobild over de studie vind je onder deze link.

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: PSA.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Mercedes-AMG GT nu ook als hybride 63 S E Performance

Mercedes-AMG GT nu ook als hybride 63 S E Performance

De Mercedes-AMG GT 63 is er nu ook als plug-inhybride met maar liefst 600 kW (816 pk) en een sprint van 0 tot 100 km/u in een duizelingwekkende 2,8 seconden!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km