Dit is de Prodrive Hunter, de supercar die overal geraakt!

Het is bijna hetzelfde voertuig als dat waarmee negenvoudig wereldkampioen rally Sebastien Loeb deelnam aan de Dakar!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 21 maart 2022
  • Straf

De Prodrive Hunter, dat is de ‘wegversie’ van het voertuig waarmee Sébastien Loeb tweede werd in de Dakar. Toch zijn er ook verschillen: de V6 van deze uitvoering voor ‘Jan en alleman’ heeft 50% meer vermogen en een nog grotere veerweg!

600 pk, 700 Nm en 400 mm veerweg!

De 3,5 liter grote V6 levert hier 600 pk en een koppel van 700 Nm, terwijl de veerweg stijgt van 350 naar 400 mm! Prodrive schat dat het model 4 seconden nodig heeft om vanuit stilstand een snelheid te halen van 100 km/u en dat zijn topsnelheid 300 km/u bedraagt! Het interieur is ‘meer verfijnd’ dan dat van de raceversie.

De Dakar ontdekken

Als jij je ook afvraagt wat het nut is van een voertuig als dit, krijg je het antwoord van David Richards, de baas van Prodrive: “We willen eigenaars de kans bieden om te ontdekken hoe het is om de Dakar-auto van Loeb door de woestijn te rijden, maar met alle comfort van een wegauto en ook met de mogelijkheid om er thuis mee te rijden, door de stad, met een bestemming naar keuze.”

1,5 miljoen, exclusief belastingen

Nog een weetje om je een idee te geven hoe apart dit voertuig is: zijn reservoir is… 480 liter groot! We durven zelfs niet uitrekenen hoeveel het kost om hem vol te tanken aan de huidige prijzen… Al is dat waarschijnlijk niet echt een bekommernis van de toekomstige eigenaars, want de prijs van dit ding bedraagt 1,25 miljoen pond, exclusief belastingen! Omgerekend zo’n 1,5 miljoen euro!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Prodrive.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km