Fiat blijft ook in de toekomst kleine auto’s bouwen

En dat terwijl veel autobouwers het segment verlaten in de transitie naar elektromobiliteit.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 24 november 2022
  • Sector

Ford laat de Fiesta vallen en Volkswagen zegt dat er geen opvolger komt voor de Polo omdat die te duur wordt om te ontwikkelen… maar Fiat blijft geloven in het segment waarin het altijd populair was. Dat zei de CEO van het merk, Olivier François, bij de Britse collega’s van Autocar. Het wegvallen van de Fiesta en de Polo is volgens hem zelfs een pluspunt voor de strategie van het Italiaanse merk, omdat het dan vrij spel heeft in dat segment.

A- en B-segment

Fiat wordt een 100% elektrisch merk, maar op dit moment is het elektrische aanbod nog beperkt, met enkel de 500e in de catalogus. Maar er zou een elektrisch model met de afmetingen van de Punto in de pijplijn zitten, dat gebruik maakt van het onderstel van de Peugeot e-208 en de Opel Corsa-e, merken die ook tot het Stellantis-concern behoren.


Daarmee is het B-segment gecoverd, maar Fiat wil nog kleinere elektrische auto’s lanceren, naar het voorbeeld van de Panda. Het deed daar in 2019 al een aanzet toe met de Centoventi concept die te zien is op de foto’s bij dit artikel. Of die even betaalbar wordt als de Panda is weinig waarschijnlijk.François zegt immers dat de enige manier om kleine elektrische auto’s met hun dure batterijen rendabel te maken, ze een premium positionering te geven. Maar de synergieën die mogelijk zijn binnen Stellantis, moeten de productie- en ontwikkelingskosten wel beperken.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Fiat? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Fiat-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Fiat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Dat is toch wat Elon Musk beweert op Twitter - sorry, 'X' - over de nieuwe Tesla Roadster...

Maserati GranCabrio: eerst met V6

Maserati GranCabrio: eerst met V6

Maserati heeft de GranCabrio officieel voorgesteld. De open versie van de GranTurismo komt eerst als Trofeo met een V6-benzinemotor op de markt, later komt de elektrische Folgore.

Hyundai: einde voor de N-modellen met benzinemotor in Europa

Hyundai: einde voor de N-modellen met benzinemotor in Europa

Hyundai heeft de productie van de i20 N en i30 N stopgezet in Europa. De sportafdeling van het merk schakelt over naar volledig elektrische modellen.

Microlino nu ook als brommobiel Lite

Microlino nu ook als brommobiel Lite

De Microlino is nu ook beschikbaar als Lite, een brommobiel met een topsnelheid van 45 km/u, waardoor 16-jarigen met een AM-rijbewijs op zak ermee op de baan mogen. Maar ze zullen er heel wat uurtjes op hun studentenjob voor moeten kloppen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km