Ford Mustang: we ontdekken de 7e generatie

We kregen de kans om de allereerste 7e generatie Ford Mustang in Europa grondig onder de loep te nemen! En we nemen je mee op ontdekkingstocht.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 19 april 2023
  • Divers

Ter gelegenheid van ‘Mustang Fever’ afgelopen weekend in Heusden-Zolder (Limburg) maakte de 7e generatie van de iconische Pony Car zijn Europese première! En wij konden de wagen ontdekken voor het begin van de festiviteiten. Middenin de 10.000 miniatuen van The Mustang Garage werd de Amerikaanse coupé op ware grootte voorgesteld. Ondanks de nieuwe carrosserie, is er geen twijfel mogelijk dat het een echte Mustang is!Verleden en toekomst verenigd

De echte (r)evolutie is te vinden in het interieur, waar het verleden en de toekomst hand in hand gaan. Wat het toekomstige betreft, is het hoogtepunt het dubbele schermpaneel van 12,4 en 13,2 inch dat uiterst personaliseerbaar is en volgestoken is met allerlei animaties. Het verleden zie je dan weer terug op de middenconsole, waar je een goeie oude manuele versnellingspook met 6 verzetten vindt, naast een echte handrem! Die laatste is in werkelijkheid volledig elektronisch, maar die wel door Ford is afgesteld om te kunnen driften. Vandaar ook de naam ‘Electronic Drift Brake’. Jammer dat we de Mustang niet uit de garage mogen rijden om dat eens te testen...V8, niets meer of niets minder!

Onder de motorkap bevestigt Ford ons dat enkel de V8 de Atlantische Oceaan zal oversteken. Hoera! De Europese cijfers zijn echter nog niet bekend, maar bij Uncle Sam levert de 5 liter-V8 480 pk en 563 Nm. Dat er een mooi geluid uitkomt, is in ieder geval zeker! De motor kan gekoppeld worden aan een manuele versnellingsbak, maar ook aan een 10-trapsautomaat. Zowel de coupé als de cabrio komen naar België, net als enkele exemplaren van de Dark Horse, al krijgt die enkel een manuele versnellingsbak.

Wanneer en voor welke prijs?

Als we de Europese cijfers nog niet kennen, mag het niet verbazen dat we jammer genoeg de prijzen ook nog niet kennen van de nieuwe Mustang. We gaan ervan uit dat ze vergelijkbaar zullen zijn met die van de vorige generatie, wat neerkomt op zo’n 60.000 euro, althans voor de ‘instapversies’. We zullen tegen het einde van het jaar in ieder geval meer kunnen vertellen... en hem kunnen testen!
Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Mustang? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Mustang-zoekertjes nu hier:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Zagato AGTZ Twin Tail: twee supercars in een

Zagato AGTZ Twin Tail: twee supercars in een

De Zagato AGTZ Twin Tail is gebaseerd op de Alpine A110 en geïnspireerd op de A220 die op Le Mans heeft geracet, en heeft vooral een tweede achterbumper die hem bijna 50 cm langer maakt!

Mercedes SL: Maybach- en Mythos-versie in 2025?

Mercedes SL: Maybach- en Mythos-versie in 2025?

Mercedes zou een Mythos-speedsterversie van de SL uitbrengen in 2025, net als een luxueuze Maybach-versie.

BYD YangWang U9: 1.300 pk sterke bolide gelanceerd op 25 februari

BYD YangWang U9: 1.300 pk sterke bolide gelanceerd op 25 februari

Hij sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 2 seconden!

Scoop: VW Tayron, nieuwe 7-zits SUV voor Europa

Scoop: VW Tayron, nieuwe 7-zits SUV voor Europa

Onze spionagefotografen hebben de toekomstige 7-zits SUV van Volkswagen gespot tijdens wintertests. Die zal de Tiguan Allspace vervangen vanaf 2025.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km