Ford scherpt zijn elektrische honger aan!

De Amerikaanse autobouwer start een offensief: het kondigt 7 nieuwe elektrische voertuigen aan en een nieuwe fabriek voor de productie van batterijen!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 14 maart 2022
  • Toekomst
  • 3.992 weergaven

Op dit moment beschikt Ford maar over één volledig elektrische auto, de Mustang Mach-E. Die krijgt binnenkort het gezelschap van een batterijversie van de Transit. En dat is nog maar het begin! De Amerikaanse autobouwer wil niet minder dan 7 nieuwe, 100% elektrische voertuigen lanceren! Daaronder vinden we vier bedrijfsvoertuigen voor professionals.

Elektropower voor de pro’s

Naast de imposante E-Transit wordt de elektrische bedrijfsvoertuigenvloot van Ford de komende twee jaar verder uitgebreid met de kleinere Transit Custom en Courier, en daarmee ook een elektrische Tourneo Custom en Courier in personenwagenversie. Ford geeft geen verdere informatie over deze modellen, zoals hun batterijcapaciteit of rijbereik. De autobouwer is daarentegen wel spraakzamer over zijn andere nieuwigheden!

nieuwe elektrische SUV’s

Vanaf volgend jaar start Ford in Keulen de productie van een nieuwe, 100% elektrische crossover! Daarvan zouden we later dit jaar een voorsmaakje moeten krijgen. Het merk kondigt een rijbereik aan van om en bij de 500 km. Een sportieve elektrische SUV, die ook in Keulen gebouwd zal worden, moet vanaf 2024 in de catalogus van het merk staan, net als een batterijversie van de Puma.

Meer productie

Naast de verdere ontwikkeling van zijn site in het Duitse Keulen, bouwt Ford ook een nieuwe fabriek in Ankara, Turkije. Die zal instaan voor de productie van batterijen en moet rond 2025 klaar zijn. Ford hoopt een jaarlijkse productiecapaciteit van 30 tot 45 GWh te halen!


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Ford.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km