Hoeveel merken telt de Stellantis-groep volgens jou?

Er zit echt voor alle smaken iets bij.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 22 januari 2021
  • Sector

Het is zo ver, de fusie tussen FCA en PSA is rond en heeft geleid tot de geboorte van de automobielgroep Stellantis. Het rijk, dat beide zijden van de Alpen overspant, omvat de meest prestigieuze automerken ter wereld en een Franse groep met meer populaire labels.

Hoeveel merken telt de Stellantis-groep volgens jou?

De hoofdaandeelhouder van Stellantis is Exor (14,4 procent van de aandelen), in handen van de familie Agnelli, gevolgd door de familie Peugeot (7,2 procent), de Franse staat (6,2 procent) en het Chinese consortium Dongfeng (5,6 procent). Bij de directie wordt de administratieve raad voorgezeten door John Elkann, de kleinzoon van Gianni Agnelli die van Fiat het grootste bedrijf van Italië en een van de belangrijkste autobouwers van Europa heeft gemaakt. De algemene leiding komt in handen van de Portugees Carlos Tavares.

Een waaier aan merken

Op basis van de autoverkoopcijfers van 2019 wordt Stellantis de vierde grootste autobouwer ter wereld met bijna 8 miljoen geproduceerde voertuigen. Het wordt voorafgegaan door de Volkswagen-groep (1ste plaats), de Toyota-groep (2) en de Alliantie Renault-Nissan (3).

Een van de sterktes van Stellantis zit ongetwijfeld in zijn zeer gevarieerde portfolio, met prestigemerken als Maserati, Alfa Romeo, Abarth en Lancia. Dat zijn allemaal merken met een veelbelovend potentieel waar de groep gebruik van wil maken. Daarnaast zijn er premiummerken als Jeep, Chrysler en het originele DS, dat al een paar jaar probeert om een plekje onder de zon te verwerven. Tot slot is Stellantis ook een reeks van massaconstructeurs in de vier hoeken van de wereld: Dodge, Fiat, Opel, Vauxhall, Citroën en Peugeot.

Hoeveel merken telt de Stellantis-groep volgens jou?

Daarnaast staan nog Fiat Professional voor bedrijfsvoertuigen, de nichemerken RAM en SRT, toeleverancier Mopar en onderaannemers Comau en Teksid. We kunnen de greep zelfs nog verbreden naar Leasys en Free2Move, die gespecialiseerd zijn in leasing.

Als we al die takken bij elkaar optellen, komen we aan liefst 21 verschillende merken die in het mandje van deze nieuwe multinationale autogroep zijn gevallen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: FCA.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

De compacte Jeep krijgt vierwielaandrijving in combinatie met de Mild Hybrid 48V-technologie van Stellantis.

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat maakt zich op voor een grootschalig modellenoffensief en geeft al een kleine vooruitblik aan de hand van 5 verschillende conceptcars, allemaal met wat Panda-DNA.

Dit is de auto van het jaar 2024!

Dit is de auto van het jaar 2024!

De Renault Scénic E-Tech haalt het van de BYD Seal, BMW 5 Reeks, Kia EV9, Peugeot (e-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

De MG3 krijgt een nieuw gezicht en wordt nu in heel Europa verkocht met een hybride aandrijflijn van 143 kW (194 pk) en 425 Nm, maar dat is nog niet alles...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km
€ 53.990
2019
105.433 km