Zo ziet de gafacelifte Honda Civic eruit!

De Japanse compacte middenklasser krijgt een nieuw gezicht om de strijd met de concurrentie te kunnen blijven aangaan.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 19 januari 2024
  • Sector

Het Noord-Amerikaanse luik van de Japanse constructeur Honda heeft twee beelden vrijgegeven van de Civic modeljaar 2025. De Civic was ooit de best verkochte compacte auto op de Amerikaanse markt, maar in 2023 is hij van de troon gestoten door de Toyota Corolla, die in tegenstelling tot de Amerikaanse Civic wel beschikbaar is als hybride. Reden genoeg voor Honda om te reageren en zijn model te herzien om er weer een bestseller van te maken. De Civic krijgt dus ook in de VS en Canada een hybride aandrijflijn, naast enkele kleine cosmetische ingrepen.

Zoals te zien is op de eerste twee beelden die Honda USA heeft gedeeld, zijn de voorbumper en de grille voortaan iets scherper getekend, wat het model volwassener doet ogen. De hier getoonde Sport Touring krijgt daarnaast een nieuw velgdesign. Dit zou kunnen betekenen dat ook de andere uitvoeringen van vers schoeisel worden voorzien.

Op mechanisch vlak slaat de Civic dus terug op de Noord-Amerikaanse markt met een hybride motorisatie onder de kap. Een aandrijflijn die we in Europa al kennen met de Civic e:HEV en zijn 'zelfladende' hybride motor, waarmee het model kleine stukjes elektrisch kan rijden zonder dat je hem moet (of kan) opladen aan het stopcontact. De elektrische energie wordt gewonnen uit remenergie en overtollig vermogen van de verbrandingsmotor. Bij ons levert dat een Civic e:HEV op met een rijbereik van 840 km en een CO2-uitstoot van slechts 108 g/km.

Logischerwijs zou deze nieuwe look die voor de VS wordt geïntroduceerd in een later stadium ook naar onze markt moeten komen, vermoedelijk nog voor het einde van het jaar.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Honda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Renault 5 E-Tech electric: wedergeboorte van een e-coon

Renault 5 E-Tech electric: wedergeboorte van een e-coon

De Renault 5 E-Tech electric geeft zich eindelijk bloot. Hij pakt uit met een rijbereik van maximaal 400 km, tot 110 kW (150 pk) en 245 Nm, en een instapprijs van minder dan € 25.000.

Ineos Fusilier: 100 % elektrisch of plug-in hybride!

Ineos Fusilier: 100 % elektrisch of plug-in hybride!

Naast een 100 % elektrische variant zal je ook kunnen kiezen voor een Ineos Fusilier met een plug-in hybride aandrijflijn, waarbij een kleine verbrandingsmotor dienstdoet als range extender.

Tesla Cybertruck: nu ook met kleurrijke wrap

Tesla Cybertruck: nu ook met kleurrijke wrap

De Tesla Cybertruck is in de VS nu ook te bestellen met een wrap, voor klanten die geen fan zijn van de roestvrijstalen look. En om te beschermen tegen vlekken?

Dit is de auto van het jaar 2024!

Dit is de auto van het jaar 2024!

De Renault Scénic E-Tech haalt het van de BYD Seal, BMW 5 Reeks, Kia EV9, Peugeot (e-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 53.990
2019
105.433 km