Honda Jazz: gespierdere hybride en sportieve aankleding

Honda stelt in Europese première zijn nieuwe Jazz voor in Brussel. De ideale gelegenheid om de verbeteringen aan zijn hybride aandrijflijn te ontdekken, maar ook de look van zijn nieuwe ‘Advance Sport’ uitvoering.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 17 januari 2023
  • Lancering

Hoewel de nieuwe Civic en zijn sportieve Type R-afgeleide de aandacht zullen trekken op de Honda-stand, kunnen zij die op zoek zijn naar een hybride met een interessante verhouding tussen binnen- en buitenruimte er ook de Jazz ontdekken. De werd in 2019 voorgestelde en krijgt nu een kleine update.

Advance Sport

Terwijl alle modellen, inclusief de Crosstar gedoopte crossover-uitvoering, getrakteerd worden op een aantal cosmetische wijzigingen, verschijnt er samen met deze restyling ook een nieuwe lijn in de catalogus. Deze 'Advance Sport' krijgt een specifieke bumper vooraan, een sportievere grille en zwart gelakte spiegels.


Binnenin zijn de zetels bekleed met een combinatie van zwart kunstsuède en grijs kunstleer, en het stuur krijgt gele stikselnaden. De 'Advance Sport' krijgt daarnaast ook een stevigere ophanging.

Meer vermogen

De nieuwe Jazz e:HEV krijgt ook een kleine mechanische update. Ter herinnering: de Jazz is nu enkel nog leverbaar met een originele hybride aandrijflijn die twee elektromotoren via een automatische versnellingsbak combineert met een 1,5 liter grote benzinemotor. Bij deze restyling stijgt het vermogen van de elektrische aandrijfmotor met 10 kW, waardoor het totale vermogen op 90 kW (122 pk) komt. Het vermogen van de generatormotor wordt met 8 kW verhoogd tot 78 kW (106 pk). De benzinemotor wordt dan weer 7 kW sterker en biedt nu een maximum van 79 kW (107 pk). Dit hybride systeem zorgt voor een CO2-uitstoot vanaf 102 g/km (106 g/km voor de nieuwe Advance Sport versie).

Op praktisch vlak heeft Honda ook de beladingscapaciteit van zijn hybride Jazz aanzienlijk verhoogd, op de vraag van klanten: alle modellen kunnen nu tot 500 kg trekken.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Honda Jazz? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Honda Jazz-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km