Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

De compacte Jeep krijgt vierwielaandrijving in combinatie met de Mild Hybrid 48V-technologie van Stellantis.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 27 februari 2024
  • Lancering

Het grootste nadeel aan de Avenger, aldus de diehard fans van Jeep? Tot nu toe was het model niet beschikbaar met vierwielaandrijving, nochtans een van de kernwaarden van het merk. Maar het goede nieuws is dat dit euvel binnenkort wordt opgelost dankzij de komst van de Avenger 4xe. Een echte terreinwagen wordt het daarmee niet, zoals de Grand Cherokee, Wrangler en zelfs de Compass dat eerder wel zijn. Maar deze 4xe krijgt de 1.2 PureTech-benzinemotor van 136 pk, gekoppeld aan een elektrisch systeem op 48 volt dat twee elektromotoren van elk 21 kW (29 pk) voedt, die op hun beurt de achterwielen aandrijven. In tegenstelling tot de mild hybride voorwielaandrijvers van de groep, waarbij de elektromotor in de versnellingsbak zit ingewerkt, onderscheidt de Jeep zich dus met een achteras die ook wordt aangedreven.

Het e-Hybrid 48 V-systeem lijkt dus wat op de elektrisch ondersteunde vierwielaandrijving van de Peugeot 508 PSE en de DS 9 E-Tense, maar dan met een minder krachtige elektromotor en een kleinere batterij. Jeep neemt zelfs niet de moeite om de capaciteit van deze batterij te vermelden.

4x4 zonder op te laden!

Dankzij de 'Power Looping'-technologie kan de nieuwe Avenger 4xe rekenen op vierwielaandrijving, ongeacht de laadstatus van de batterij, wat hem een veiligere rijervaring oplevert, ook op moeilijk terrein. Bovendien maakt dit nieuwe Mild Hybrid 48 V-systeem het mogelijk om volledig elektrisch te rijden dankzij de automatische e-DCS6-transmissie met dubbele koppeling, zes versnellingen en de twee elektromotoren.

Voorlopig laat Jeep nog niets los over het gecombineerde vermogen van dit hybride systeem, noch over het verbruik en de prestaties. De Avenger 4xe komt tegen het einde van dit jaar op de markt en vult daarmee het gamma aan, dat momenteel bestaat uit de benzineversie van 100 pk met een manuele versnellingsbak, de mild hybride versie op 48 V met 100 pk en een robotbak met dubbele koppeling, en de volledig elektrische versie van 156 pk.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km