Lamborghini krijgt een nieuw logo

Het is nieuw, maar de stier is nog steeds aanwezig op het legendarische wapenschild van Lamborghini.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 02 april 2024
  • Sector

Voor de eerste keer in twee decennia heeft de Italiaanse constructeur Lamborghini, die deel uitmaakt van de Duitse Volkswagen-groep, zijn logo vernieuwd. De nieuwe identiteit moet de nieuwe koers van het merk beter belichamen, die Lamborghini in drie woorden samenvat: moedig, verrassend en authentiek. Drie waarden die het nieuwe leidmotief van Lamborghini ondersteunen: Driving Humans Beyond, een slogan die ons eraan moet herinneren dat het merk uit Sant'Agata Bolognese steeds de grenzen, de normen en de overtuigingen wil verleggen.

Zoals het moet anno 2024, is Lamborghini ook begonnen aan een ingrijpende decarbonisatiestrategie. Dat vertaalt zich in een nieuwe grafische merkidentiteit en meer in het bijzonder een nieuw logo dat voor fijnere lijnen kiest, een matte kleurstelling en geen reflecties meer. Een strakker design dat minder bling-bling oogt, zoals de constructeur ook zegt: "Zwart en wit keren terug als hoofdkleuren, die de duidelijke identiteit van het merk symboliseren, terwijl geel en de introductie van goud worden gebruikt als contrasterende elementen". De iconische stier van het merk kan daarnaast nu op zichzelf staan, vooral op de digitale media van de constructeur.

Belangrijk keerpunt

Het Italiaanse merk, dat vorig jaar een recordverkoop kon noteren, is ook begonnen aan zijn elektrificatieplan om zijn decarbonisatiedoelen te behalen. Dit plan, dat Direzione Cor Tauri wordt genoemd, is het grootste investeringsproject in de geschiedenis van Lamborghini, met een totaal budget van naar verluidt 2 miljard euro. Naast verschillende hybride modellen, waaronder de nieuwe Revuelto, is Lamborghini ook van plan om tegen 2028 zijn eerste volledig elektrische model te lanceren. Dit wordt naar verwachting de productieversie van de crossover Lanzador.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Lamborghini.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km