Manufaktur, het nieuwe personaliseringsprogramma van Mercedes

Met merk met de ster start een nieuw programma voor zijn meest veeleisende klanten. Die kunnen hun voertuig voortaan nog extra personaliseren met exclusieve materialen en kleuren.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 11 oktober 2021
  • Sector

Naar het voorbeeld van ‘Individual’ bij BMW of ‘Exclusive’ bij Audi, heeft Mercedes voortaan zijn ‘Manufaktur’ gamma. Eenvoudig gesteld: klant is koning. Het merk met de ster maakt het zo bijvoorbeeld mogelijk om het koetswerk te laten lakken in een historische kleur als het siliciumgrijs van de legendarische 300 SL Gullwing. 

Nog net wat beter

Om deze unieke touch toe te passen, worden alle aanpassingen uiteraard met de hand uitgevoerd. Mercedes spreekt over een kwaliteit van de materialen en de afwerking die nog net iets beter is dan wat het merk op dit moment biedt, als dat echt mogelijk is… naast het bevredigen van alle klantenvragen, brengt Mercedes ook een reeks ‘Manufaktur’-opschriften aan op het voertuig, kwestie van het onderscheid te maken met de rest van de productie.

Mogelijk op verschillende modellen

Het programma is al beschikbaar voor de G-Klasse, maar wordt nu uitgebreid naar andere modellen. Toekomstige kopers van de CLS, de vierdeurs AMG-GT, de S-Klasse met lange wielbasis en de Mercedes-Maybach kunnen voortaan hun auto écht uniek maken. Wat de prijs van dat alles betreft: die is natuurlijk ‘op aanvraag’...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km