Mercedes SL: Maybach- en Mythos-versie in 2025?

Mercedes zou een Mythos-speedsterversie van de SL uitbrengen in 2025, net als een luxueuze Maybach-versie.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 februari 2024
  • Toekomst

We weten al even dat Mercedes zichzelf steeds hoger in de markt wil positioneren. De Duitse constructeur heeft in mei 2022 zelfs aangekondigd dat het een nieuwe, ultraexclusieve categorie wil creëren met de naam Mythos. Modellen waarover we niets meer hebben gehoord tot... nu! In een document met de financiële resultaten van het merk in 2023 kunnen we lezen dat Mercedes zijn eerste Mythos-model nog voor het einde van volgend jaar wil lanceren.

Ultraexclusieve SL Speedster

Zoals we al konden zijn tijdens de eerste presentatie van Mythos een paar jaar geleden, zou het eerste model van deze reeks een speedsterversie worden van de SL. En aangezien Mercedes deze nieuwe productlijn omschrijft als "ultraexclusieve collector's items", gaan we ervanuit dat de productie van deze sportwagen zonder dak zeer beperkt zal blijven, met een stratosferische prijs.

Ook als superdeluxe Maybach

Maar Mythos is niet het enige luxelabel dat zijn ding gaat doen met de SL. Maybach zou namelijk ook zijn eigen versie van de open sportwgen lanceren. Die wordt boven de AMG-versies gepositioneerd en wordt vermoedelijk een superluxueuze versie van de SL, met een afwijkende grille, kleurstelling en materialen aan boord. Dan rest nog de vraag welke er eerst zal zijn: de Maybach-versie, of de SL Mythos? Doe maar een gok!

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes-zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km