Mercedes slordig met privé-gegevens klanten

Door een datalek kregen Mercedes-klanten met de smartphone-app van hun auto toegang tot de gegevens van andere klanten. Het heeft Daimler een paar uur gekost om het probleem op te lossen.
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 21 oktober 2019
  • Divers

Afgelopen vrijdagavond zag een aantal gebruikers van de app MercedesMe, waarmee je je auto van op afstand kan ontgrendelen en starten en de locatie ervan kan opvragen, iets heel vreemds gebeuren. Plots kregen ze toegang tot de gegevens en de auto’s van andere Mercedes-klanten. De situatie heeft een paar uur geduurd, tot de app plots offline ging “voor website-onderhoud”. De website TechCrunch.com sprak met twee klanten die plots informatie van andere Mercedes-klanten in hun app zagen terwijl hun eigen info niet toegankelijk was. Ze kregen toegang tot recente activiteiten, telefoonnummers en heel wat andere zaken van mensen die ze niet kenden. Ze kregen niet de exacte locatie van de auto in kwestie te zien, maar konden wel opvragen waar de auto eerder was geweest. Een andere gebruiker zegt wel inzicht te hebben gekregen in de exacte locatie van een andere auto dan de zijne, aldus nog steeds TechCrunch.com.

Geen vuiltje aan de lucht

Volgens Mercedes-Benz was er geen vuiltje aan de lucht: “Er was een kort moment waarin onjuiste klanteninformatie te zien was in onze MercedesMe-app. De getoonde informatie bestond uit cache-bestanden en er was dus geen directe toegang tot de account. Financiële informatie was niet zichtbaar en het was niet mogelijk om met de andere auto te interageren of de exacte locatie ervan te bepalen. Zodra we het probleem hebben opgemerkt, hebben we het systeem offline gehaald en het lek opgespoord en gedicht”. Toch kregen klanten die vrijdag hun dealer belden om te melden wat er aan de hand was het advies om hun app te verwijderen.

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.
Source ©: Techcrunch.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km