Met deze Morgan Super 3 hou je het droog

De autobouwer krijgt daarvoor de hulp van een bedrijf dat gespecialiseerd is in… zwembadmode.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 22 november 2022
  • Straf

Wat is er typisch Britser dan een excentrieke driewieler als de Morgan Super 3? Wat halverwege de vorige eeuw startte als een idee om wegenbelasting te ontduiken, is vandaag uitgegroeid tot een cultobject dat synoniem staat voor puur genot. Alleen is er ook niets typisch Britser dan een regelmatige plensbui die je tripje kan vergallen. Maar daar heeft de autobouwer nu iets op gevonden.

Vakantieklare ‘one-off’

Samen met het op en top Britse Orlebar Brown, dat luxueuze ‘resort wear’ en zwemkleding maakt, ontwikkelde Morgan deze OB x Morgan Super 3. Die krijgt een aankleding met de stoffen die het modemerk gebruikt, een reeks praktische details om je bagage aan te bevestigen en een beige kleur die de look compleet maakt. Mooi, maar natuurlijk is dat niet het grote nieuws.

De OB x Morgan Super 3 is immers uitgerust met een frame waarop een stoffen dak gemonteerd kan worden die de inzittenden dro(o)g(er) houdt wanneer het regent en ook tegen de felle zon beschermt op warmere locaties. Het is een optie die ‘Morgan Special Projects’ ontwikkelde, de afdeling van de autobouwer die ervoor moet zorgen dat speciale verzoeken van klanten werkelijkheid worden. Morgan bestempelt het als een ‘one-off’, maar wedden dat je het ook krijgt wanneer je er vriendelijk om vraagt bij de bestelling van je eigen Super 3?

Morgan ziet deze uitvoering als de ultieme ‘vakantieklare Super 3’ en toert ermee door Europa de komende 12 maanden, waarbij het “de meest exotische locaties” aandoet, te beginnen met… Wales.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Morgan.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

MG3: hybride stadsauto met dat beetje meer

De MG3 krijgt een nieuw gezicht en wordt nu in heel Europa verkocht met een hybride aandrijflijn van 143 kW (194 pk) en 425 Nm, maar dat is nog niet alles...

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat: 4 nieuwe modellen tegen 2027

Fiat maakt zich op voor een grootschalig modellenoffensief en geeft al een kleine vooruitblik aan de hand van 5 verschillende conceptcars, allemaal met wat Panda-DNA.

Dit is de auto van het jaar 2024!

Dit is de auto van het jaar 2024!

De Renault Scénic E-Tech haalt het van de BYD Seal, BMW 5 Reeks, Kia EV9, Peugeot (e-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

Jeep Avenger 4xe: hybride en vierwielaandrijving

De compacte Jeep krijgt vierwielaandrijving in combinatie met de Mild Hybrid 48V-technologie van Stellantis.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 53.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km