Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 06 december 2023
  • Lancering

Zoals we te zien kregen in september, is de nieuwe elektrische Mini Cooper in twee smaakjes te bestellen: E of SE. Het verschil zit hem vooral in de aandrijflijn: waar je het met de E moet doen met 135 kW (184 pk) en 290 Nm, doet de SE er nog een schepje bovenop met zijn 160 kW (218 pk) en 330 Nm. En ook de batterij is wat groter: 54,2 kWh tegenover 40,7 kWh, wat een actieradius van om en bij de 400 km moet opleveren volgens Mini. Er is meestal echter nog een overtreffende trap: de John Cooper Works. Die heeft het merk nu voorgesteld.

Sportpakket

Helaas moeten we slecht nieuws melden: sneller is deze Mini Cooper SE JCW, in tegenstelling tot de nieuwe Countryman JCW, niet. Het gaat dan ook om een sportpakket en niet om een derde vermogensniveau. De 0-tot-100 km/u duurt dus nog steeds 6,7 seconden en in de bochten zal je niet veel hogere G-krachten behalen. Wat niet wil zeggen dat het niet de moeite kan zijn om het pakket te nemen op je nieuwe Mini, want het hippe stadswagentje ziet er meteen wel een pak sportiever mee uit. 

Vet uiterlijk

Het JCW-pakket omvat de typische zwart-wit-rode kleurstelling van de sportafdeling van Mini en kleedt de Cooper SE verder aan met grotere (neppe) luchthappers vooraan, een diffusor achteraan en vooral een grote dakspoiler met John Cooper Works-opschrift. Het schoeisel bestaat uit 18-inch velgen met dubbele spaken, eveneens een typisch JCW-kenmerk, terwijl de remklauwen in het rood zijn gespoten. Extra stickers op de motorkap maken het geheel af. 



Go-Kart Mode

Ook aan boord is het zwart en rood wat de klok slaat, met een combinatie van kunstleer en een gebreide stof voor de sportzetels. Een patroon dat zich doorzet op het dashboard, waar zoals op elke nieuwe Mini het grote OLED-scherm van 240 mm instaat voor alle voertuiggegevens en -instellingen. De JCW-geïnspireerde Go-Kart Mode maakt tenslotte het scherm en alle sfeerverlichting rood, laat een kartgeluid horen en geeft een fellere gasrespons.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mini? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mini-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km