Nieuwe Dacia spring op komst!

Het model belooft flink verbeterde prestaties.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 16 februari 2024
  • Elektrisch

De afgelopen maanden is de designtaal van Dacia gevoelig veranderd, tot op het punt dat het Roemeense merk er lang niet meer zo goedkoop uitziet. Toch zit de volledig elektrische Spring nog in het gamma, een Chinese Renault City K-ZE met een verouderd uiterlijk dat niet erg past bij de vernieuwing die Dacia momenteel doormaakt. Het was dus hoog tijd om het model te vernieuwen, vooral omdat de concurrentie, met de Citroën ë-C3 op kop, zijn messen al slijpt.

Om nog steeds aantrekkelijk te zijn voor Europese klanten, schakelt de Spring binnenkort dus een versnelling hoger, waarbij het zelfs om een volledig nieuw model zou kunnen gaan en niet zomaar een facelift. De Roemeense stadswagen wordt al voor het eerst geteased op X, het voormalige Twitter, al blijft het voorlopig bij een in duisternis gehuld silhouet.

Het zou geen gewaagde gok zijn om te zeggen dat de nieuwe versie een zachter interieur krijgt (het huidige model is op zijn zachtst gezegd spartaans) en dat zijn prestaties ook naar boven bijgesteld zouden moeten worden. De huidige Spring is met zijn Chinese banden en eenvoudige chassis dan ook geen toonbeeld van comfort of dynamiek. Er is dus nog heel wat ruimte voor verbetering! De nieuwe Spring wordt op 26 februari onthuld op het autosalon van Genève.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Dacia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km