Nog meer nieuwigheden op Goodwood 2023!

Het Goodwood Festival of Speed draait op volle toeren, en de constructeurs hebben heel wat nieuwe modellen meegebracht!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 14 juli 2023
  • Divers

Ford maakt van Goodwood gebruik om ons te verrassen met een rallyversie van zijn Mustang Mach-E. En neen, het gaat niet gewoon om een conceptversie of om een uniek exemplaar, maar wel degelijk om een nieuwe versie die in de VS en Europa op de markt zal komen als Mach-E Rally! Dat is nog eens een leuke verrassing.

Ineos Grenadier Quartermaster en op waterstof

Zoals beloofd is de Ineos Grenadier Quartermaster onthuld in Engeland. De pick-up is nog eens 30,5 cm langer dan de klassieke variant, terwijl zijn laadbak groot genoeg is voor een europallet. Hij heeft wel nog steeds dezelfde terreincapaciteiten, hetzelfde sleepvermogen en dezelfde motorisaties als de klassieke Grenadier. Op een uitzondering na, want Ineos heeft ook een andere versie voorgesteld van zijn terreinwagen, met een brandstofcel op waterstof van BMW. Dat model zit echter nog in de prototypefase en komt pas in 2026 op de markt.Lamborghini SC63

Na zijn komst naar de topklasse van het uithoudingsracen in Europa en de VS aan te kondigen, onthult Lamborghini nu ook de bolide waarmee het gaat deelnemen. Deze SC63 wordt aangedreven door een 3,8 liter-V8 die begrensd is op 500 kW (680 pk), zoals verplicht in het WEC. Afspraak in 2024 om hem in actie te zien en om te zien of hij een beetje mee kan met de Toyota's, Ferrari's, Peugeots en Porsches.MG EX4, X-Power en Cyberster

Naast de indrukwekkende aerodynamische opzetstukken van de conceptcar EX4 en de 435 pk van de nieuwe XPower-versie van de MG4, heeft de Cyberster ook zijn dynamisch debuut beleefd op Goodwood. En dat zoals het hoort, met het dak open en in het Britse zonnetje. Wat meteen ook de kans was om zijn interieur te ontdekken.Polestar 5 

Net als vorig jaar heeft de Polestar 5 enkele ritten op de 1,86 km lange heuvelklim van Goodwood gedaan. Op zijn camouflage en zijn koplampen na, is er in die tijd ook maar weinig veranderd ten opzichte van het prototype van vorig jaar. Ter herinnering: de 650 kW (884 pk) en 900 Nm sterke elektrische GT met vier deuren, die ook in het VK wordt ontwikkeld, komt volgend jaar op de markt.Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km